Top 5: FETTI

Elokuvamaailman inspiroiman singlen julkaissut FETTI heittää kehiin omat leffasuosituksensa.

Skorpionille sainattu FETTI julkaisi viime viikolla uuden sinkun ACTION, jonka tuotannosta vastaa GoodJobLarry. Elokuvien ja niiden tekemisen maailmasta ammentaneelle träkille on luonnollisesti tiedossa myös visuaalit.

Klangi päätti videota odotellessa tentata turkulaisartistilta tämän omia leffasuosituksia. Mauno Gang -jäsen heittikin tiskiin oman top femmansa filkoista, joita ei kannata missata.

FETTI on leffojen suhteen melko kaikkiruokainen, mutta jotain yhteistä hänen Top 5 -valinnoistaan kuitenkin löytyy.

– Fiilaan kyllä sitä että leffassa on jotain actionia aina.

Mutta mitkä pätkät FETTI suosittelee tarkistamaan? Tsekkaa artistin ilman mitään sen ihmeellisempää järjestystä laatima lista alta!

1. Koodinimi U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.) (2015)

”Tähän elokuvaan on kiteytetty mun mielestä hyvä kuvaus, estetiikka ja yleensäkin se fiilis ja viba mitä vakoojaleffalta vaaditaan. Tässä on kans mun mielestä ihan täydellinen soundtrack, ehkä jopa paras osa tätä leffaa.”

2. Oldboy (2003)

”Outoa meininkiä, väkivaltaa ilman Jason Stathamin lärviä, semijärkyttävä tarina, klassikkostatus. Ihan uskomattomia tappelukohtauksia ja kohtauksia mistä mulla ei oo hajuakaan miten ne on kuvattu.”

3. Ex Machina (2014)

”Jos Black Mirror vähääkään iskee niin tää voi olla se pieni annos mindfuckia ajalle kun se sarja on jo loppunut. Harvemmin mua itseä kiinnostaa sci-fi, mut tässä se oli jotenkin hyvän maun rajoissa ja realistista. Siitä on hetki kun mä oon nähnyt tän viimeksi mutta muistan että olin vähän shook sen jälkeen, muistaakseni siinä tais olla jotain kyseenalaisia juttuja.”

4. Léon: The Professional (1994)

”Absolute classic, luulisin että kaikki on nähnyt tän, jos ei, kannattaisi. Tässäkin leffassa on vähän kyseenalaisia teemoja, siitä huolimatta tän pitää ehdottomasti päästä tähän listalle. Kaikki vakooja- ja hitmanleffat on muutenkin mun vähän niinku heikko kohta. Tarinan lisäksi näiden hahmojen suunnittelu ja puvustus on niin on point kuin vaan voi olla.”

5. Battle Royale (2000)

”Se alkuperäinen The Hunger Games (eli Nälkäpeli, toim. huom.). Saattaa olla vähän vaikea seurata hahmoja mutta tää on ihan huikea mättö. Kantsii myös päästä yli siitä jos ei ymmärrä kieltä, aina löytyy subit!”

Kunniamaininnan artistilta saavat myös Blade Runner 2049 sekä Django Unchained. Quentin Tarantinon westernin FETTI suostuu katsomaan aina kun joku sitä ehdottaa.

”Shoutout Djangomayn!”