Tino Pirttioja aloittaa A&R-tehtävissä Universalilla

Samuli Vienola

Tilaisuus mahdollistaa uusien artistien auttamisen muutenkin kuin pelkän keikkamyynnin parissa.

Kotimaisilla musiikkikentällä monipuolisesti jo entuudestaan vaikuttanut Tino Pirttioja on laajentanut tonttiaan uudelle alueelle. Nyt Tino Turnerinakin tunnettu moniosaaja aloittaa A&R -tehtävissä Universal Musicilla.

Pirttioja jatkaa edelleen päätyönään agenttina Skorpionin omassa ohjelmatoimistossa. Universalille hän etsii kiinnostavia uusia nimiä.

– Olen tehnyt tätä jo muutenkin agentin työn ohella ja tää avaa uusia mahdollisuuksia mulle sekä mun artisteille, Pirttioja kommentoi.

Pirttioja julkisti uuden työtehtävänsä sosiaalisessa mediassa. Instagram-postauksen näet alta.

Pirttioja aloitti alalla jakamalla keikkajulisteita ja liimaamalla niitä kaduilla kuuden vuoden ajan. Työ auttoi verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Vuonna 2015 Pirttioja pääsi harjoitteluun ohjelmatoimisto Fullsteam Agencylle ja samoihin aikoihin sai alkunsa myös hänen ja Ville Vicen muodostama DJ-duo HOODWATCH. Harjoittelua seurasi työ agenttina Fullsteamilla ja Hög Agencyllä ennen Skorpioni.liven perustamista.

Pirttioja on kaiken muun ohella ollut mukana perustamassa useita klubeja, tehnyt radio-ohjelmia ja podcasteja sekä tuonut Suomeen lukuisia ulkomaisia artisteja. Lisäksi Pirttioja on yksi Klangin perustajista.