”The year of the Berg” ei ole vielä ohi – Will-Jam julkaisi albuminsa

Verneri Linna

Levyllä on neljä ennenjulkaisematonta raitaa.

Jyväskyläläinen Will-Jam on julkaissut Kotka-albuminsa Rekamin Pihlderberg-levymerkillä. Kotka on lafkan toinen kokopitkä levy Aren Tunnustus-albumin jälkeen.

Parinkymmenen minuutin mittaisen paketin vastaavana tuottajana on toiminut Aaro630. Projektilla yhdistellään monipuolisesti eri tyylejä ja mukana on esimerkiksi afrobeat-vaikutteita.

Levyn nimikkoraidalla on mukana albumin ainoa vierailija eli Will-Jamin isoveli Joosu J. Kappaleelle on kuvattu musiikkivideo, jonka näet alta.

Nimikkoraidan ohella ennenjulkaisemattomia kappaleita ovat Lähen kävelee, Kotiin takasin ja gängstä. Levyllä on luonnollisesti mukana aiemmat Pihlderbergin kautta tulleet singlelohkaisut mutta myös TKR-jäsenen omakustanteisesti ennen diiliä julkaisema Maukas-kappale.

– Levyn pari ekaa biisiä kertoo vähän siitä että oon hillunut tuolla muilla huudeilla ja tehnyt tyhmiä päätöksiä mutta oon sitten lähtenyt ”kotiin takasin”. Loppulevyllä oon ollut ihan kotkafiiliksillä, lentänyt vapaana ilman mitään kahleita tai häkkiä, Will-Jam kuvailee kokonaisuutta.

Tietynlainen vapautuneisuus kuuluukin levyllä vahvasti. Samanlaisia ”kotkafiiliksiä” artisti toivoo muillekin.

– Olisi kiva nähdä uusia ja vapaita kotkia lentämässä täällä Jyväskylän yläilmoissa.

Kuuntele albumi alta. Vinyylipainosta levystä ei ole todennäköisesti tulossa, mutta levyjulkkareita on lupa odotella loppuvuodelle.