The Chosen Ones (viikko 23)

HOODWATCH nostaa tapetille kuluneen viikon keskeisimmät ulkomaiset julkaisut.

Helsinkiläinen DJ-duo HOODWATCH esittelee isoimmat hiitterit Atlantin takaa ja muualta ulkomailta aina maanantaisin Klangissa. Tino Turnerin ja Ville Vicen muodostama kaksikko valitsee kovimman singlen, albumin / EP:n / mixtapen sekä musiikkivideon.

Kaikki julkaisut saat auki suoraan Spotifyssä kansikuvaa klikkaamalla, videon näet upotuksena. Tsekkaa suositukset alta!

Viikon single: RMR – I’M NOT OVER YOU

Viikon kappaleena toimii vastikään RASCAL-hitillään ja musavideolla kansan sykähdättänyt country-trap -artisti RMR, jonka olisi voinut kuvitella yhden hitin ihmeeksi. Nähtävästi tätä herkkua on luvassa ainakin albumillisen verran, sillä DRUG DEALING IS A LOST ART -albumin pitäisi tulla tällä viikolla. Nähtäväksi jää nouseeko viraalihitin tekijästä suurempi country-trap -stara kuin Lil Nas X:stä, jonka viimevuotinen Old Town Road oli varmasti vuoden isoin hitti. Yllätyksenä tuli että aikamme tuottajalegenda Timbaland oli myös mukana tuottamassa tätä.

Viikon albumi: Lil Yachty – Lil Boat 3

Lil Yachtyn neljäs studioalbumi Lil Boat 3 koostuu hiukan liian monesta kappaleesta, mutta sisältää kuitenkin kovia sellaisia. Viikon albumiksi se pääsee siitä pituudestaan huolimatta muuten hyvin kootulla paketilla – kappaleet toimivat hyvin yhteen niin lyriikoiden kuin biittien puolesta. Tuotanto on pääosin Lil Yachtyn Get Dripped -biisin tuottaneen Earl on the Beatin tuotantoa, mikä tekeekin levystä samankuuloisen. Kappale T.D. tulee todennäköisesti saamaan eniten huomiota levyltä niin samplensa kuin kipeiden feattiensa puolesta: raidalla ovat mukana Tierra WhackA$AP Rocky ja Tyler, the Creator. Kappaleeseen on samplattu Fast & Furious -leffafranchisen kolmannelta osalta tutuksi tulleen Teriyaki Boyzin Tokyo Driftiä.

Viikon EP: Aitch – Polaris

Viikon EP-levy ei ole automaattisesti vakiovarustusta tekemissämme valinnoissa, mutta nyt se on pakko mainita. Tällä kertaa siitä vastaa 20-vuotiaan brittiräppäri Aitch Polaris-EP:llään, joka on laadukasta jatkumoa viime vuonna tulleelle AitcH20-EP:lle. Loistavat biitit taitavine räppeineen lupaavat hyvää tulevaisuutta. Erikoismaininnan levyltä saa Triggered, jossa on samplattu Destiny’s Childin Bills Bills Bills -kipaletta.

Viikon musiikkivideo: Gunna – ROCKSTAR BIKERS & CHAINS

Gunna julkaisi hieman yli viikko sitten viimeisimmän albuminsa WUNNA, josta allekirjoittaneiden lempibiisi ROCKSTAR BIKERS & CHAINS näki päivänvalon musavideon muodossa. Video ei varsinaisesti loista visuaalisuudellaan, mutta siitä hehkuu 90-luvun nostalgia sen muistuttaessa Diddyn a.k.a. Puff Daddyn vanhoja futuristisia musavideoita.