The Bank kiinnitti tulokasartisti Glaydenin

Lumi Hartikainen

Glayden yrittää läpimurtoa ulkomaille.

Pohjoismainen musiikkiyhtiö The Bank laajensi viime vuonna Suomeen, kuten uutisoimme tuolloin tuoreeltaan. Nyt The Bank on ilmoittanut uudesta artistikiinnityksestä, joka on helsinkiläinen Glayden.

Muun muassa Elja ”EM” Markkasen kanssa musiikkia luonut Glayden vakuutti The Bankin lopullisesti äskettäin julkaisemallaan Sunkissed-kappaleella. The Bankin mukaan Glayden osoittaa viimeistään tällä julkaisulla että häneltä löytyy kaikki edellytykset kansainväliseen menestykseen.

Nimillä Ronnie Frost ja RONNIE aiemmin musiikkia tehnyt Glayden on ollut muutaman vuoden ajan ollut yksi lupaavimmista kotimaisista artistitulokkaista. Tuotannossaan hän yhdistelee 2000-luvun alun suomalaista synkkää metallihenkeä ja estetiikkaa ennakkoluulottomasti eurodanceen, räppiin ja taidepoppiin sekä näyttäviin visuaaleihin.

Kansainvälisen läpimurron tekeminen ei ole koskaan helppoa, mutta tanskalaislähtöinen The Bank on jo onnistunut tuomaan Pohjolaan Grammy-palkinnon. Sen sai yhtiön edustama Frederik Thrane eli TheSkyBeats tuotannostaan latinoartisti Bad Bunnyn YHLQMDLG-levyllä.

Lisäksi The Bank on vahvistanut ammattiosaamistaan ottamalla alkuvuodesta riveihinsä Julius Nikanderin. Nikander toimii muun muassa YleX:llä vaihtoehtoisen klubimusiikin ohjelmaa juontavan Rony Rexin managerina.

Glaydenin Sunkissed-videon näet alta. Videosta vastaa tuotantoyhtiö Bajo ja sen ohjauksesta Rasmus Purola.