3rd Rail julkaisee Silkinpehmeen tulevan albumin

Samuli Vienola

Tätä tuskin osasi kukaan odottaa.

Silkinpehmee on allekirjoittanut uuden levytyssopimuksen. Vuoden 2007 debyyttialbuminsa jälkeiset sooloalbuminsa Playgroundin kautta julkaissut pitkän linjan tekijä on tästä eteenpäin osa 3rd Rail Musicin artistirosteria.

Silkinpehmeen mukaan hänellä olisi ollut mahdollisuus jatkaa Playgroundilla entiseen tapaan. SP korostaakin, että yhteistyö Playgroundin kanssa oli aina helppoa ja kommunikaatio sujuvaa.

– Hain nyt sellasta tilannetta, jossa voisin työskennellä nimenomaan hiphoppia tuntevien kanssa. Alko tuntuun että jos haluun viedä tätä juttua eteenpäin El Suavesta, tarviin paremmat resurssit, niin äänityksen, tuotannon ku kaiken muunkin suhteen. Raide tarjos just sen mitä mä koin tarvitsevani, Silkinpehmee kertoo.

Levy-yhtiö ilmoitti uudesta tulokkaastaan Instagramissa. Postauksen näet alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön 3rd Rail Music (@kolmasraide) jakama julkaisu

Siirtyminen Raiteelle tulee useimmille todennäköisesti täytenä yllätyksenä, onhan lafkan ”ratainen” imago kaukana Silkinpehmeen omasta. Kontrastin toinen osapuoli tiedostaa tämän itsekin ja tunnustaa, ettei olisi vielä muutama vuosi sitten voinut kuvitellakaan Raiteelle sainaamista.

– Se oli niinku mun mielessä antiteesi siitä, mitä mä teen. Mutta Sami Charmin kanssa käytiin hyvä keskustelu ja se selitti sen nykyisen kulman Raiteen kehittämiseen… että monipuolisempaa.

Silkinpehmeen ei siis tarvitse muuttaa tyylissään mitään, sillä Raide haluaa julkaista nimenomaan sellaista materiaalia mistä hänet tunnetaan. Myös monet hänen tutuistaan levyttävät Raiteelle ja ovat tyytyväisiä tilanteeseensa.

– Plus Raiteella on selkeesti rehti indielafkameininki, jota arvostan erittäin paljo.

Silkinpehmeen uusi Bon Vivant -albumi julkaistaan loppuvuodesta. Silkinpehmee on kiitollinen siitä, että diilissä hänelle itselleen jää vähemmän säädettävää ja enemmän aikaa musiikin luomiseen.

– Oon aina tykänny tehdä itse mahdollisimman paljo, mutta ny perheenlisäyksen ja muidenkin juttujen takia mä en vaan enää ehdi enkä jaksa säätää niin paljon kaikkea, vaikka se ihan kivaa ja kannattavaa oliskin. On huippua ku saa olla vaan artisti.