Tamperelainen artistilupaus esittelee uuden soundinsa – tältä kuulostaa Yacine 2.0

Levy-yhtiöt hereillä?

Viime kesänä toisen EP:nsä julkaissut ja tuolloin Klangissakin huomioitu Yacine palaa uudistuneella soundilla. Nyt puoliksi algerialainen ja puoliksi suomalainen artisti on julkaissut singlen ÄLÄ, jonka pitäisi viimeistään vakuuttaa siitä että tulokasta kannattaa pitää silmällä.

Yacinen mukaan melankolinen mutta silti samalla ”hype” biisi syntyi pitkälti fiilispohjalta ilman mitään sen diipimpiä keloja. Hän sanoo kertoneensa siinä ainoastaan sen miltä kirjoitushetkellä tuntui ja teki mieli sanoa.

– Kirjotin sen yks päivä kun dallasin duunista kotiin ja sit olin tosi sellasel itsevarmalla fiiliksellä. Mietin et oon pitänyt hetken musan julkasemisesta taukoa. Treenasin uutta soundia kesän alusta saakka vaikka julkaisin EP:n, jossa oli hiukan vanhempia biisejä. Biisissä kerron, että oon takas mestoil, eikä mua kiinnosta digaatko siitä vai et, teen tätä koska nautin siitä, Yacine avaa.

Yacinen tavaramerkkeihin kuuluu useamman kielen käyttäminen käyttäminen samalla kappaleella. Kuusi eri kieltä puhuvaa tamperelaista kuullaan tuoreella kappaleella suomen lisäksi ainakin ranskaksi.

Kuten artistin aiempaan materiaaliin tutustuneet varmasti huomaavatkin, on soundimaailmassa tapahtunut selkeitä muutoksia edellisen kokonaisuuden jälkeen. Yacine kokeekin palasten loksahdelleen nyt oikeille paikoilleen ja oman suunnan löytyneen.

– Olen tavannut uusia artisteja, tuottajia ja ystäviä joidenka avulla tuntuu, että on ollut helpompi edetä seuraavalle levelille musiikissani. Kavereiden kanssa oli semmoinen läppä, et nyt tää homma on niinku Yacine 2.0.

Yacine on jo aiemmin osoittanut taitonsa verkostoitua, sillä hänen tähänastisiin yhteistyökumppaneihinsa lukeutuvat muun muassa Djangomayn, LEWIZKI, Turisti ja william. Yhteistyökumppaneista etukäteen tuttuja ovat olleet ainoastaan muutamat.

– Osa on semmosia, joiden soundista olen digannut enkä ole heitä tuntenut lainkaan, olen laittanut demoa ja nöyränä poikana kysynyt, että hyppäätkö tähän.

Melodista ja Keski-Euroopan uudesta aallosta vaikutteita saanutta musiikkiaan Yacine tekee yhä omakustannelinjalla. Tuoreet demot ovat kuitenkin hänen mukaansa herättäneet alan ihmisissä enemmän kiinnostusta kuin koskaan aikaisemmin.

– On ollut yhteistyöstä keskustelua joidenkin tahojen kanssa, mutta siitä en halua vielä sen enempää puhua.

Yacinen suunnitelmissa on joka tapauksessa viedä oma musiikkinsa uudelle tasolle tänä vuonna. Sairaalassa työskentelevän artistilupauksen pääasia musiikin ulkopuolella on pysyä terveenä sekä pitää huolta läheisistä ja heidän terveydestään.

– Ois myös ihan huippua päästä vihdoin ja viimein yliopistoon. Korona on kuitenkin rajoittanut niin paljon, etten ole vielä uskaltanut sen enempää suunnitella alkanutta vuotta.

Kuuntele ÄLÄ alta. Kappaleen lyriikat löydät Klangin lyriikkaosiosta.