Tää on kuin hoodi-opaskirja: Ege Zulun uusi kappale kertoo Helsingin lähiöiden ajankohtaisista ilmiöistä

Artisti kuvailee olevansa ihminen, joka tykkää kertoa musiikillaan tarinoita.

Suorasanaiseksi itseään kuvaileva PME Recordsilla levyttävä Ege Zulu julkaisi uuden kappaleen nimeltä Väkivaltaa. Biisillä kerrotaan tarinaa ajankohtaisista ilmiöistä Helsingin lähiöissä.

– Tää on kuin hoodi-opaskirja. Tykkään musiikillani kertoa asioita, joita ei pakosti muuten kerrota. Se on usein mun tavoite tehdessä musiikkia ja kun opetan itseäni niin sillä tavalla pystyn opettamaan myös muita, hän kertoo.

Roihuvuoressa kasvaneen räppärin sinkulla kuullaan myös vedekieltä, joka heräsi uudelleen henkiin 2000-luvun alussa, ainakin Itä-Helsingin räppipiireissä. Vedekieltä pidetään lasten käyttämänä leikkikielenä, joka oli yleinen erityisesti 1950-luvulla.

Tuottajana on toiminut nuoresta iästään huolimatta jo vaikuttavaa uraa luonut Victor Nordis, joka on ollut mukana tekemässä Zulun kanssa musiikkia jo aiemminkin. Nordiksen tuotannossa nousee esiin ranskalaisesta rantasoundista inspiroitunut afropop-biitti. Kappaleella vierailee Zpoppa, joka kuuluu pohjois-helsinkiläiseen North Side Finest -kollektiiviin.

Tuore single sai seurakseen myös musiikkivideon, jonka on tehnyt Bajo-tuotantoyhtiö.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.