Suomen virallisen albumilistan kymmenen kärjestä löytyy kaksi Gettomasan levyä

Karim Awad / PME Records

Kotimainen rap dominoi listoilla.

Suomen virallinen albumilista on viikolla 38 erittäin rap-painotteinen, sillä listan kärkikymmenikössä on jopa kuusi kotimaista rap-julkaisua. williamin asemaa kärjessä nousivat samasta genrestä haastamaan Gettomasa ja ibe, joilta kummaltakin ilmestyi yllätysalbumi.

Isoista haastajista huolimatta williamin Shakespeare jatkaa toisella listaviikollaan albumilistan piikkipaikalla. Toiseksi nousi Gettomasan Kalamies, kun taas kolmantena debytoi iben perkele!.

Muut kärkikymmenikön suomirap-julkaisut ovat viidennestä kuudenneksi pudonnut Cledoksen CEISSI, seitsemännestä yhdeksänneksi tippunut MKDMSK:in postuumi pitkäsoitto sekä Gettomasan viimeisenä Diplomaatti. Edellisestä viikosta Diplomaatti on noussut yhden sijan.

Kaksi kymmenestä tämän hetken myydyimmästä albumista kuuluu Gettomasan katalogiin Diplomaatin jatkaessa albumilistalla putkeen jo 69:ttä viikkoa. Niistä ainoastaan viidellä se ei ole mahtunut kärkikymmenikköön heikoimman sijoituksen ollessa sija 17 vuoden 2019 viimeisellä listaviikolla.

Lisäksi kotimaisista rap-uutuuksista albumilistalle nousi ilman isoa koneistoa tehty Madboialin Mielentila. Levy on sijalla 37.

Singlelistalla williamilla on kaksoisjohto. Ennätyksiä rikkonut vuoden isoin hitti Penelope pysyttelee edelleen huipulla, mutta nyt toiselle sijalle on noussut aiemmin neljäntenä ollut Kopiokissa.

Gettomasan uudelta albumilta singlelistalle ovat päätyneet sillä jo aiemmin olleen Flanellei-kappaleen lisäksi Kaksovine, Houkutukset ja Isi. iben levyltä listalla ovat hänen veljensä tekemän animaatiovideon tuekseen saanut molemmat sekä sateenkaarenpää.