Suomen rap-jättiläiset toimittavat jälleen kerran – Lauri Haavin viimeisellä sinkulla ennen albumia mukana Gettomasa

Kotimaiset rap-artistit Lauri Haav ja Gettomasa mustaa taustaa vasten.
Artistin kolmas studioalbumi, Aino, julkaistaan perjantaina 27. lokakuuta.

Kaksikko on tehnyt yhteistyötä useampaan otteeseen kummankin projekteilla.

Suomen musiikkikenttä sai uuden luovan virkistyksen, kun Lauri Haav, taiteilija, joka tunnetaan monipuolisesta tyylistään ja nopeasta nousustaan, julkaisi juuri uuden singlen, Feimii, yhteistyössä suomalaisen rap-jättiläisen, Gettomasan, kanssa. Tämä kappale, joka, Haavin tunnetulla tyylillä, sulauttaa eri genrejä yhteen, toimii lupaavana esikatseluna jyväskyläläislähtöisen taiteilijan tulevalle kolmannelle albumille, Aino, joka julkaistaan perjantaina 27. lokakuuta. Kappale on kiehtova yhdistelmä perinteisiä rap-lyriikoita ja rauhallisempaa kertosäettä, mahdollistaen molempien taiteilijoiden esilletuontia omista luontaisista tyyleistä hienostuneesti.

Lauri Haav on tehnyt vaikutuksen suomalaiseen musiikkialaan ainutlaatuisella musiikillisella lähestymistavallaan. Hänen rohkea yhdistelmänsä eri genrejä, aina räpistä poppiin ja siitä eteenpäin, on kerännyt hänelle kasvavan fanikunnan. Hänen kykynsä luoda kiehtovaa ja dynaamista musiikkia erottaa hänet kilpailevassa musiikkimaailmassa, ja tämä uusin julkaisu on jälleen osoitus hänen kyvyistään.

Haavin rinnalla uudessa julkaisussa on Gettomasa, taiteilija, jonka nimi on varmasti tunnettu tähän mennessä melkeinpä jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa, on yhtä taitava yhdistämään erilaisia musiikkityylejä. Masan taipumus kokeellisiin ääniin ja hänen viime aikoina kehittynyt halu venyttää luovan työnsä rajoja tekevät hänestä sopivan kumppanin tähän genrejä yhdistävään teokseen. Heidän yhteistyönsä uudessa kappaleessa muodostuu harmoniseksi sulautumiseksi heidän omista kyvyistään. Duo on tehnyt yhteistyötä useaan otteeseen viime vuosien aikana ja vakiinnuttanut asemansa Suomessa voimana, joka ei jää huomaamatta tuottaen lukuisia mieleenpainuvia teoksia.

Feimii on kappale, joka taitavasti yhdistää perinteisen räpin piirteitä rauhallisempaan kertosäkeeseen. Tämä yhdistelmä luo tarttuvan sävellyksen, joka mahdollistaa molempien taiteilijoiden loistaa omilla ainutlaatuisilla tavoillaan. Kappaleen sanat ovat täynnä perinteistä rap-kerrontaa, kun taas kertosäe tarjoaa rauhoittavan vastakohdan, tarjoten monimuotoisen kuuntelukokemuksen.

Uusin julkaisu on viimeinen sinkku ennen Laurin kolmatta studioalbumia ja asettaa odotuksia tulevasta. Albumin odotetaan jatkavan Haavin eri genrejä yhdistävää lähestymistapaa, esitellen hänen kehitystään taiteilijana ja hänen tinkimätöntä sitoutumistaan rajojen rikkomiseen. Alta voit katsoa musiikkivideon, jonka on ohjannut ja kuvannut Niko Hirvimäki.