Suomen Def Jamin uusin tulokas on Biniyam

Veikko Kähkönen

Bini jakaa samat arvot Def Jamin kanssa.

Tammikuussa 2020 Universal Musicin alle lanseeratulle Def Jam Recordings Finlandille on julkistettu uusi sainaus. Tuoreimpana nimenä levy-yhtiön riipuksen saa kaulaansa Biniyam, jonka materiaalia on ennen uutta diiliä julkaistu muun muassa Cocoan kautta.

Näyttelijänäkin kunnostautunut Biniyam on 25-vuotias helsinkiläisartisti, jolla on saksalais-etiopialaiset juuret. Vuonna 2014 sisääntulonsa suomalaiselle musiikkikentälle tehneeltä Biniltä on kuluneiden vuosien aikana kuultu useita singlejä sekä muutama isompi kokonaisuus.

Biniyam jakoi tiedon sainauksestaan Instagramissa. Postauksen näet alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön biniyam (@biniyam) jakama julkaisu

Suomen Def Jam on aikaisemmin julkaissut ainoastaan Evelinan sekä MVAbeatsin ja JAYSTON:in muodostaman Nightshiftin tuotantoa. Itse asiassa Binikin oli mukana suunnitelmissa heti alusta alkaen, mutta hänen musiikinteolleen on haluttu antaa aikaa.

– Olemme aiemmin tehneet Biniyamin kanssa yhdessä musiikkia ja ensimmäisistä kohtaamisista alkaen minuun kiinnitti huomion Biniyamin omintakeisuus ja tapa käsitellä musiikkia. Biniyam on äärimmäisen lahjakas tyyppi ja hänessä on valtavasti kansainvälistä potentiaalia. Kun aloittelimme Universalilla Def Jam Recordings Finland -projektia, mietin heti, että Biniyam on saatava rosteriin mukaan. Mielestäni Biniyam edustaa täydellisesti Def Jamin arvoja, hän on omaehtoinen, tyylikäs, innovatiivinen ja ajaton artisti. Biniyam tekee juuri sellaista musiikkia, jota me Suomen Def Jamilla haluamme tukea ja tuoda ihmisten kuultavaksi, A&R Jarkko Ehnqvist kommentoi.

Toissavuonna Biniyam julkaisi yksittäisen kappaleen nimeltä Internet Man. Samankaltainen soundi ja estetiikka tulevat olemaan läsnä myös tulevilla julkaisuilla.

Mikäli Internet Man on jäänyt kuulematta, niin näet sen musiikkivideon alta. Ohjaajana on toiminut Eino Manner.