Suomen Def Jam kiinnitti USA:ssakin nimeä tehneen tuottajakaksikon

MVAbeats ja JAYSTON sainattiin artistidiilillä labelille.

Hiphop-historian tärkein levymerkki Def Jam Recordings aloitti toimintansa alkuvuodesta Suomessa, kuten uutisoimme tuolloin. Nyt maltillisesti rakennetun labelin listoille on tullut aika julkistaa uusia nimiä.

Suomen Def Jamin tuoreimmat kiinnitykset ovat kansainvälistä uraa luovat hiphop-tuottajat MVAbeats ja JAYSTON. Helsinkiläiskaksikko tunnetaan etenkin tuotannostaan rap-maailman tämän hetken isoimpien nimien joukkoon nousseelle DaBabylle.

Tuottajapari oli mukana tekemässä nimikkoraitaa yhdysvaltalaisartistin tuoreelle BLAME IT ON BABY -albumille, joka nousi heti julkaisunsa yhteydessä suoraan Billboard-listan kärkeen. Saavutus on historiallinen, sillä aiemmin yksikään hiphop-tuottaja ei ole Suomesta käsin pystynyt samaan.

DaBabyn albumin ohella MVABeatsin ja JAYSTON:in kädenjälkeä on kuultu muillakin ajankohtaisilla yhdysvaltalaisilla rap-julkaisuilla. Duo on tuottanut muun muassa Lil Durkia ja Famous Dexiä.

Kaksikko on otettu siitä, että niinkin suuri levy-yhtiö kuin Universal on kiinnostunut heidän tekemisistään ja tahtoo tukea heitä alalla. Muutkin levy-yhtiöt olivat kiinnostuneita tuottajaparista, mutta Def Jam erottui selkeästi edukseen visiollaan kehittää kaksikon brändiä.

MVAbeats ja JAYSTON ovat työskennelleet yhdessä muutaman vuoden ajan. Yhteistyö sai alkunsa nykyajalle tyypillisesti sosiaalisen median kautta.

– Olin seurannut MVA:ta jo jonkin aikaa. Hänellä oli silloin muutaman ulkomaisen artistin kanssa tehtyjä kappaleita ja unelmoin, että voisinpa itsekin joskus tuottaa ulkomaisille artisteille niin kuin hän. Yhtenä päivänä MVA kysyi seuraajiltaan Instagramissa, että voisiko joku lähettää melodialooppeja biittejä varten ja minähän lähetin. Onnekseni MVA diggasi niistä ja tahtoi lisää. Sitten aloimme pikkuhiljaa duunaamaan musiikkia yhdessä ja nykyään teemme musiikkia lähes päivittäin, JAYSTON kertaa.

MVAbeatsin mielestä hänen ja JAYSTON:in tiimi toimii samanlaisen tekemisen palon ansiosta. Hänellä onkin tiukat ehdot sille, millainen työmoraali tuottajakumppanilla pitää olla.

– Mikäli et pysty olemaan studiossa 12 tuntia vuorokaudessa kuutena päivänä viikossa, niin todennäköisesti emme tule työskentelemään niin tiiviisti. JAYSTON oli ja on edelleen valmis tekemään niin. Lisäksi hän on todella hyvä tyyppi muutenkin, joten meillä klikkasi.

Klangin huhtikuisessa haastattelussa MVAbeats tiisasi duon tulevaa tuottajalevyä, joka tullaan siis julkaisemaan Def Jamin alla. JAYSTONin mukaan suunnitelmissa on tuoda sillä esiin uusia nousevia artisteja sekä luoda kiinnostavia artistiyhdistelmiä, joita ei odottaisi kuulevan samalla kappaleella.

– Albumilla on hulluja bängereitä sekä rentoja R&B viboja, joten varmasti löytyy jokaiselle jotakin!

Suomen Def Jam on toistaiseksi julkaissut kaksi singleä, joista molemmista vastaa tuottajaansa vaihtanut lafkan ensimmäinen sainaus Evelina. MVAbeats ja JAYSTON lupaavat pitää tason korkeana.

– Toivottavasti pystymme musiikillamme luomaan Def Jamille Suomessa samanlaisen legendaarisen statuksen kuin Yhdysvalloissa, MVAbeats lisää.