Suomeen Grammy-ehdokkuuksia – Burna Boyn albumilla kuullaan liuta suomalaistuottajia

Atlantic Records

Maailmanlaajuista suosiota saavuttanut Burna Boy ylsi kahteen ehdokkuuteen.

Burna Boyn albumi Love, Damini sai ehdokkuuden Grammy-gaalan kategoriassa Best Global Music Album, jossa palkitaan paras albumi jenkkien ulkopuolelta. Tämän myötä myös Suomeen matkasi ehdokkuuksia peräti neljään osoitteeseen.

Albumin kappale Last Last sai myös ehdokkuuden parhaan maailmanmusiikin esityksen kategoriassa. Biisillä kuullaankin jopa neljän suomalaisen kädenjälkeä, kun tuotannossa ovat olleet mukana MD$ ja Ruuben sekä tuottajaduo Off & Out. Heidän lisäkseen myös Daniel Okasin tuotantoa kuullaan kappaleella Cloak & Dagger, jolla vierailee brittiartisti J Hus. 

MD$ eli Santeri Kauppinen onkin niittänyt menestystä jo pitkään niin Suomessa, kuin ulkomaillakin. Tuottaja on vakiinnuttanut asemansa etenkin Gettomasan tuotannossa. Ulkomailla hänen tuotantoaan voi kuulla muun muassa  6LACK:n albumilla FREE 6LACK, joka sai myös ehdokkuuden vuoden 2017 gaalassa.

Suomalaistuottajat tuntuvat muutenkin saaneen viime vuosina vahvempaa jalansijaa ulkomailla; etenkin jenkkiräppäreille tuottaneita löytyy jo monia. Monelle vieraat nimet vaikuttavatkin ikään kuin kulissien takana itse artistien kahmiessa suurimman huomion.

Alta pääset kuuntelemaan vahvaa afro-soundia ilmentävän artistin albumin.