Sonylle sainattu Aaro630 laajentaa musiikillista maailmaansa

Verneri Linna

Jyväskyläläistulokas ei aio jämähtää yhteen genreen.

Jyväskyläläinen Aaro630 on muutamien eri lafkojen kanssa neuvoteltuaan allekirjoittanut uransa ensimmäisen levytyssopimuksen. Tulokkaan julkaisuista huolehtii jatkossa viime aikoina muutenkin kovia peliliikkeitä tehnyt Sony Music.

Aaro630 on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi kentän mielenkiintoisimmista nimistä niin omilla julkaisuillaan kuin tekemillään tuotantotöilläkin. Viime vuonna oman levynsä julkaissut artisti on ollut mukana tekemässä esimerkiksi Lauri Haavin, Pyrythekidin ja Heebon projekteja.

Nyt artistilla on työn alla uusi EP, jolla hän kehittää soundiaan uusiin suuntiin. Inspiraatiota on löytynyt muun muassa elektronisesta musiikista sekä kokeellisemmasta r’n’b:stä ja popista.

– Seuraavaks ei oo siis tulos räppilevyy. On tosi tärkeetä muutenki mulle artistina ja tuottajana hakee ja tehä jatkuvasti jotain uutta niin tekeminen pysyy mielenkiintosena, enkä haluu myöskään et kukaan voi arvata ennalta mitä teen seuraavaks ees genren puolesta, Aaro630 sanoo.

Projekti on ainakin tällä tietoa kokonaan Aaro630:n itsensä tuottama ja kirjoittama. Ensimmäisenä singlenä siltä julkaistaan kappale nimeltä En jaksa meit nyt.

– Eka sinkku edustaa jossain määrin ton projektin kevyempää päätyä, se on tommonen ranskahousevaikutteinen biisi jonka ekan version tein tyyliin viime marraskuus ja soitin demon siitä parilla keikallakin, Aaro630 kertoo.

En jaksa meit nyt julkaistaan perjantaina 18. syyskuuta. Singlen kannen näet alta.