Rekamin bängeri laitettiin uuteen uskoon – kuulostavatko Suomen Travis Barker ja DJ AM tältä?

Mikko Kuoppasalmi

Episodi (lowkey) remixattiin livenä.

Hiljattain oman Tony Hawk’s Pro Skater -pelisarjasta inspiroituneen miksauksensa julkaissut DJ Mista S on tiputtanut taas uutta hiittiä Internetin ihmeelliseen maailmaan. Tällä kertaa pitkän linjan DJ ei kuitenkaan ole asialla yksin, sillä mies on lyöttäytynyt yhteen seinäjokelaisen rumpalin Niko Mäki-Saaren kanssa.

– On helpompi soittaa, kun kuvailla mitä tehää (naurua). Rumpu / dj -settiä väsäillää Mistan kanssa. Yhdistellään genrevapaasti musaa ja rakennellaan luovuuden rajois omilla instrumenteilla erilaisia settejä. Ei siis soiteta vain toisten kappaleita, vaan kokkaillaan omaa juttua niistä. Pääpainona toki räppihommat, DJ-rutiinit, eli levareiden kuluttaminen ja rumpuosastolta tarttuvat rytmit, Mäki-Saari avaa.

Lapsesta asti rumpuja soittaneella Mäki-Saarella on takanaan useita bändiprojekteja rokista raskaampaankin osastoon. Niistä tuorein on rap / hardcorebändi Sudet, jossa vaikuttaa myös muun muassa takavuosina VilleVillenä tunnettu HAUTA.

– Viime aikoina oon työstänyt paljon räppihommia, biittejä ja pudotellut remix / rumpucovereita fiiliksen mukaan YouTubeen. Parhaillaan on miksauksessa Gettomasan ja KU:n eli Kuosiukkeleiden remixit!

DJ-taustaakin rumpalilta löytyy, sillä nuorempana hän soitti levyjä muun muassa kotipaikkakuntansa diskoissa. Lopulta rumpukapulat tuntuivat kuitenkin luontevammilta käsissä.

– Kokeilin just treeneis Samin levareita… Nöyräks pisti. Hattua päästä dekkien pyörittäjille.

Mutta miten kaksikon yhteistyö sai alkunsa? Travis Barkerin ja DJ AM:n settejä paljon fiilistellyt rumpali päätti yksinkertaisesti tiedustella Instagramin kautta olisiko DJ:llä kiinnostusta alkaa tekemään vastaavaa tosissaan.

– ”Parittajana“ toimi frendi Salazar Pakyo, joka antoi suosituksen kummallekin, Mäki-Saari kertaa.

Satojen kilometrien päässä toisistaan asuvat rumpali ja DJ istuivat alkuvuodesta alas pyörittelemään ideoita. Kiitos some-aikakauden, onnistui ideoiden pallottelu helposti myöhemmin etänäkin poikkeusoloissa.

– Treenikselle päästiin heinäkuussa ja hommat näytti lähtevän heti omalla painollaan käyntii.

Heti ensimmäisissä treeneissä duo rakensi oman versionsa Rekamin, Aren ja Joosu J:n Episodi (lowkey) -kappaleesta. Rekamin tulevalta soololevyltä lohkaistusta bängeristä kokattu live remix ei tule rumpalin mukaan jäämään duon ainoaksi.

– Siisti wörkkiä näin kovan DJ:n seuras ja lämmittää nähä, et jengi sai viboja tästä. Motivoi entisestään työstää matskua. Hommat aluillaan vasta, jatkoa on luvassa. Uus setti kypsyy parhaillaan! Jatkossakin tulossa samankaltaisia live remix -videoita jakoon. Keikoille väsäillään jatkossa sitten omat setit.

Tsekkaa mikä on homman nimi alta. Videosta vastaa Mikko Kuoppasalmi.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.