Sony Music ja urbaanin musiikin hittitehdas M-Eazy Music aloittavat yhteistyön

Kaikki M-Eazyn uudet julkaisut ja artistiprojektit tehdään jatkossa yhteistyössä kumppaneiden kesken.

Huipputuottaja Henri Lanz eli MGI aloitti vuoden alussa Sony Music Finlandin ja Sony Music Entertainment Balticsin uutena toimitusjohtajana, kuten uutisoimme tammikuussa. Monet pohtivat tuolloin hänen perustamansa M-Eazy Musicin tulevaisuutta, sillä M-Eazy Music on tunnettu yhteistyöstään Sonyn kilpailijan Universal Musicin kanssa.

Nyt lahtelaisen M-Eazy Musicin uudesta tilanteesta on tiedotettu tarkemmin. M-Eazyn toiminnasta vastaavat jatkossa A&R Managerin paikalta M-Eazyn Head of A&R:ksi noussut Simo Pirhonen, A&R -tiimissä jatkava Antti-Jussi Saarela sekä labelin operatiivisesta toiminnasta sekä hallinnosta vastaava Jan Hervanto.

– Sony Music on nostanut markkinaosuuttaan tasaisesti Suomessa ja nousi toissa vuonna maamme toiseksi suurimmaksi levy-yhtiöksi. Perusta on siis kunnossa. Jatkossa haluamme panostaa voimakkaasti kotimaiseen sisältöön, ja luoda uusia pitkäikäisiä artistiuria nykyisten menestysten rinnalle, sekä tarjota unohtumattomia elämyksiä suomalaisille musiikin ystäville. Tässä prosessissa yhteistyö Sonyn ja M-Eazyn välillä on oleellisessa osassa, kertoo Henri Lanz tiedotteessa.

Sony Musicin ja M-Eazyn yhteistyön ensimmäiset julkaisut tapahtuvat jo tänä keväänä, ja niistä tiedotetaan myöhemmin erikseen. M-Eazyn julkaisut ovat keränneet Suomessa lukuisia palkintoja, listasijoituksia ja yli 300 miljoonaa Spotify-streamia. Labelin artisteihin kuuluvat muun muassa Evelina, Mega-ErtsiNikke Ankara, Sonny ja Tuomas Kauhanen.