SOFA julkaisee ensimmäisen albuminsa ystävänpäivänä

SOFA:n ohella FanFan (Fanni Noroila) ja SonSon (Sonja Kuittinen) ovat aktiivisia näyttelijöinäkin.
Iiris Heikka

Levyn taustajoukoista löytyy Noah Kinin lisäksi F:n luottotuottaja.

SonSonin ja FanFanin muodostama rap-duo SOFA julkaisee esikoisalbuminsa perjantaina 14. helmikuuta. Ystävänpäivä ei ole valikoitunut debyytin julkaisuajankohdaksi sattumalta, sillä BFF-niminen albumi on särmikäs kokonaisuus ystävyydestä ja sen monista olomuodoista.

Projektin tuotannosta vastaa pääasiassa Noah Kin. Oman panoksensa tuotantopuoleen tuo myös Kitarajuho2.0 -nimellä tunnettu Juho Suutarinen, joka on aiemmin tuottanut muun muassa F:n viimevuotisen debyyttialbumin.

– Ollaan työstetty tätä levyä pitkään ja tietysti ollaan innoissamme siitä, että saadaan jakaa se kuuntelijoiden kanssa. Levyllä kuullaan varmasti uusia puolia SOFA:sta ja ehkä odottamattomiakin! Voidaan luvata, että saundi paukkuu ja kokonaisuuden sisällä on tilaa kuuntelijan omille tunnereaktioille, kaksikko kommentoi Klangille.

Levyltä on jo aiemmin julkaistu singlelohkaisuina Ringa Mannerin kanssa tehty Sotamaalauksii, Lucky Liukas ja Tää kestää vaik en kestä sua, jossa on mukana F. Ennen pitkäsoittoa julkaistaan vielä neljäs single Ei kiinnosta.

Feminismiin, bängääviiin biiteihin, tasa-arvoon ja vapauteen uskovalta yhtyeeltä on aiemmin tullut ulos kaksi EP:tä sekä useita singlejulkaisuja. Basson ja HOODWATCH-kaksikon Luokka ’18 -listauksessakin esiin nostettu duo on vakuuttanut omien keikkojensa ohella osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kollektiivia.

Duon ensimmäisen pitkäsoiton kappalelista julkaistaan vasta myöhemmin, mutta sen julkaisubileet on jo lyöty lukkoon: levyjulkkarit järjestetään Helsingin Tavastia-klubilla keskiviikkona 18. maaliskuuta. Vinyylinäkin julkaistavan BFF:n kannen näet alta.