Smokepurpp keikkailee tällä viikolla Suomessa – tarkista ainakin nämä hitit

Yhdysvaltalaisartisti nousee lavalle Helsingissä ja Tampereella.

Floridalaisartisti Smokepurpp eli Omar Pineiro keikkailee tällä viikolla ensimmäistä kertaa Suomessa. Keikkoja on tiedossa kaksi, joista ensimmäinen järjestetään tänään Helsingissä The Circuksessa ja toinen Tampere-talolla sunnuntaina.

Molempina iltoina esiintymässä ovat myös jenkkiartistit Richie Wess, Don Krez ja Jack Bruno. Suomalaisvahvistuksina pääkaupungissa toimivat MELO, SKII6, Turisti sekä DJ-kaksikko HOODWATCH. Tampereella lämppäreinä nähdään taas SKII6:n ohella vastikään ensimmäisen EP:nsä julkaissut ETTA sekä paikallinen nouseva nimi Le Fvbelos. Sorsapuistosalissa levymusiikista vastaa DJ Misterhustla.

Tuottajana uransa aloittanut artisti on lyhyessä ajassa noussut isoksi nimeksi omien SoundCloud-julkaisujensa suosion seurauksena. Hiphop-lehti XXL noteerasi artistin nostamalla hänet mukaan tuoreimpaan XXL Freshman -listaukseensa, joka esittelee vuosittain tarkasti valikoidun kattauksen tulevaisuuden isoimmista nimistä.

Mikäli Smokepurpp on aiemmin jäänyt tarkistamatta, niin Klangi esittelee muutaman keskeisen palan artistin tuotannosta. Ota ainakin nämä kappaleet haltuun!

Deadstar-mixtapen ensimmäinen single Audi on yksi Smokepurppin tähänastisen uran isoimmista kappaleista. Alun perin SoundCloudissa julkaistusta kappaleesta muodostui nopeasti viraalihitti, joka nosti miamilaisartistin pinnalle myös kyseisen suoratoistopalvelun ulkopuolella. Mixtapen tuotantopuolesta vastasi esimerkiksi Ronny J, joka tuotti myöhemmin Machine Gun Kellyn ja Eminem -biiffin kappaleet The Ringer ja Rap Devil.

Smokepurpp on paljastanut julkaisevansa uutta musiikkia mixtapen muodossa jo kuluvan kuukauden aikana. Edellisen mixtapen jatko-osa Deadstar 2 on ollut puheissa viime vuodesta lähtien, mutta artisti ilmoitti yllättäen julkaisevansa sitä ennen toisen projektin. Lost Planet -mixtapen onkin määrä ilmestyä jo tässä kuussa. Deadstar 2 on siitä huolimatta edelleen työn alla ja julkaistaan myöhemmin.

Smokepurppilla on ollut iso vaikutus yhtä lailla Floridassa varttuneen kollegansa Lil Pumpin uraan. Pump aloitti räppäämisen, kun Pineiro tarvitsi artisteja käyttämään biittejään. Kaksikko on tehnyt tiiviisti yhteistyötä, jonka tuorein hedelmä on Lil Pumpin tuoreelle kakkosalbumille Harverd Dropoutille päätynyt kappale ION.

Viime aikoina ystävyksillä on ollut hieman sanailua keskenään. Isosuinen, oman sukupolvensa Kanye Westiksi itseään nimittävä Smokepurpp on väittänyt paitsi tuottaneensa niin myös kirjoittaneensa kaikki Lil Pumpin alkuaikojen kappaleet – mukaan lukien artistin ensimmäisen ison hitin Gucci Gangin. Lil Pump kuittasi Smokepurppin puheet muun muassa sanomalla tutustuttaneensa hänet Travis Scottiin. Kaksikon sosiaalisessa jakamien videoiden perusteella syytökset eivät ole kovin vakavia, joten mitään isompaa biiffiä tästä tuskin saadaan aikaan.

Lil Pump ei ole Smokepurppin ainoa tunnettu yhteistyökumppani, sillä hän on työskennellyt urallaan myös useiden muiden isojen nimien kanssa. Smokepurppin ansioluettelosta löytyykin nimiä kuten XXXTentacion, Juicy J ja Lil Yachty.

Viimeeksi mainitun rinnalla Smokepurppia on kuultu kanadalaistuottaja Murda Beatzin kanssa toteutetulla Bless Yo Trap -mixtapella. Lisäksi samalla Do Not Disturb -raidalla on mukana Migos-kolmikossa vaikuttava Offset.

Pineiron ensimmäisellä Deadstar-mixtapella kuultiin Travis Scottin tähdittämä yhteiskappale Fingers Blue. Vihjeet mahdollisesta yhteistuotannosta alkoivat, kun artistitulokas kuvasi Instagramiinsa liveä studiolta jossa he työstivät yhdessä musiikkia.

Purpp on myöhemmin kertonut, että hänen ja Travisin yhteinen musiikinteko alkoi heti siitä päivästä, kun he ensimmäisen kerran tapasivat. Scott selvästi vaikuttui Smokepurppin kyvyistä, sillä mixtapen julkaisun jälkeen Smokepurpp laajensi levydiiliään Interscopen ja Alamon lisäksi Scottin perustamalle Cactus Jack Recordsille.