Slani edustaa ”sataprosenttista Tupac-energiaa” – nämä ovat tulokkaan suosikit rap-ikonin katalogista

Kelmihelmi

Tuoreen Def Jam -artistin laatima lista ei sisällä niitä kaikkein ilmeisimpiä kappaleita.

Tänään on kulunut 25 vuotta siitä, kun maailmaa laajasti koskettanut 2Pac kuoli drive-by -ammuskelussa saamiinsa vammoihin Las Vegasissa. Vaikka sittemmin rap-ikoniksi nousseen artistin kuolemasta on jo neljännesvuosisata, pysyttelee hänen nimensä yhä ihmisten huulilla.

Nimi nousi esiin myös kesällä, kun tulokasartisti Slani kuvaili Stacks-debyyttisinglensä julkaisun yhteydessä musiikkinsa olevan ”100 % Tupac-energiaa ja flossailuu”. Mutta mitä Suomen Def Jamille sainattu räppäri oikeastaan tarkoittaa sillä?

– Mulle se meinaa holtitonta, aggressiivista, tunteellista mut silti välinpitämätöntä energiaa. Semmost ”ei mitää hävittävää” -asennetta, Slani täsmentää.

Kahden Black Panther -liikkeen jäsenen jälkeläisenä syntynyt 2Pac tunnettiin musiikki- ja näyttelijänuransa lisäksi aktivistina. Slanille 2Pac onkin ehkä jopa tärkeämpi hahmo nimenomaan esiin nostamiensa yhteiskunnallisten asioiden ja niiden takana seisomisen takia kuin musiikkinsa puolesta.

– Mulle kaikki jotka on taistellu mun näköisten ihmisten oikeuksien puolesta, ihan sama mis päin maailmaa, on tärkeitä. Koen et pystyn samaistuu jollai tapaa Pacin aggressiivisuuteen olla oikeudenmukainen, holtiton, mut silti sydämellinen.

Tällä hetkellä omaa mixtapeaan valmisteleva Slani listasi Klangin pyynnöstä omat suosikkikappaleensa ajasta ikuisuuteen siirtyneen rap-legendan katalogista. Poiminnat ovat varsin yllättäviä ja yli puolet niistä ovat postuumisti julkaistuilta levyiltä.

Thug Life – Bury Me a G (featuring Natasha Walker)

Thug Life: Volume 1, 1994

2Pac – Picture Me Rollin’ (featuring Danny Boy, CPO, Big Syke)

All Eyez On Me, 1996

Makaveli – Against All Odds

The Don Killuminati: The 7 Day Theory, 1996

2Pac – Troublesome ’96

Greatest Hits, 1998

2Pac – Changes (featuring Talent)

Greatest Hits, 1998

2Pac + Outlawz – Homeboyz

Still I Rise, 1999

2Pac + Outlawz – Still I Rise

Still I Rise, 1999

2Pac – Good Life (featuring Big Syke & E.D.I. of the Outlawz)

Until the End of Time, 2001

2Pac – LastOnesLeft (featuring Napoleon & Kastro of Outlawz)

Until the End of Time, 2001

2Pac – Untouchable (featuring Yaki Kadafi, Hussein Fatal & Gravy)

Pac’s Life, 2006