Skandaali julkaisee uuden soololevyn yli 15 vuotta edellisen albuminsa jälkeen – mutta mikä on ”Mulk”?

Antti Tiihonen

Mulk smash?

Skandaalin pitkään työn alla olleelle albumille on lopultakin vahvistettu nimi ja julkaisuajankohta. Odotusta on jäljellä enää hetki, sillä kehonrakentajanakin tunnetun artistin kolmas sooloprojekti The Incredible Mulk julkaistaan jo perjantaina 24. huhtikuuta.

Projektin nimi juontaa totta kai juurensa Marvelin sarjakuvahahmosta Hulk, mutta mitä ”mulk” tarkoittaa? Vastauksen tietää luultavasti ainoastaan Skandaali itse, mutta ainakin Urban Dictionaryn perusteella se saattaisi olla akronyymi sanoista ”Messed Up Looking Kid”.

Platalla on joka tapauksessa kymmenen raitaa, joista yhtäkään ei ole aiemmin julkaistu singlenä. Mukana on kuitenkin muutama sellainen kappale joiden demoversioita on soitettu aiemmin radiossa sekä keikkahitiksi osoittautunut Painu vittuun.

Skandaali oli viimeksi äänessä Ezkimon postuumilla Nyt ja aina -posseraidalla, jolla kuultiin koko Terroristereon lisäksi Palefacea ja Brädiä. TS-diggareille onkin tiedossa hyvät ajat, sillä Eezaun Agentti Sumo -albumi tulee ulos saman lafkan kautta ainoastaan viikko Snagun kiekon jälkeen.

Levyille on yhteistä sekin, että molemmilla kuullaan Juan Muteniacin tuotantoa. Uutta Skandaalia ovat tuottaneet myös muun muassa MGI, Visva ja Joniveli, joista kaikki olivat mukana tekemässä Kultalevyäkin vuonna 2004.

Kappalelistan sekä Joonagraphicsin suunnitteleman kannen näet alta. Enää kiinnostaisi tietää onko Snagulla pullossa vettä, palautusjuomaa vai jotain ihan muuta Stan Leen The Incredible Hulk -cameon tapaan?

1. 52 linjaa
2. Painu vittuun
3. Jes jes joo
4. Mahtava juttu
5. Jumalatar
6. Linnunradan liftari
7. Tyä ukon kirije (skit)
8. Sen lauluja laulat
9. Ruma mieli
10. Mä koitan