Sexmane mukana Uuden Musiikin Kilpailussa – rock-vivahteinen kilpailukappale saattaa olla vain alkua

Sexmane istuu pesukoneen päällä oranssissa huoneessa.
Viimeisen vuoden aikana Sexmanea on nähty ympäri Suomea Sexshow-livekiertueella.
Nelli Kenttä

Artisti nähdään tulevana keväänä myös Helsingin jäähallikeikalla.

UMK (Uuden Musiikin Kilpailu) -kilpailussa tänä vuonna esiintyvä Sexmane eli Max Sene on tänään julkaissut oman kilpailukappaleensa, joka kulkee vaatimattomasti nimellä Mania. Suomen musiikkikenttää kovaa tahtia vallannut artisti nähdään tulevana keväänä myös Helsingissä jäähallikeikalla, joka järjestetään lauantaina 18. toukokuuta.

Sexmanen UMK-kappale, Mania, on monipuolinen teos, joka yhdistää useita musiikkityylejä. Kappaleen tuotannosta ovat vastanneet huipputuottajat MD$, Danitello ja Jussifer.

– Mun UMK-biisi on tosi rock-vivahteinen. Vaikka olen aina henkisesti räppäri, aion kokeilla muitakin genrejä. Tuntuu, että olen lähiaikoina alkanut saavuttamaan tietynlaista luovaa vapautta, Sexmane kertoo.

Kappaleen kerrotaan muodostuneen hitaasti erilaisista palasista. Sene kirjoitti biisiä eri ajankohtina ja erilaisissa fiiliksissä, mikä näkyy myös kappaleen sanoituksissa.

– Mania kertoo mun kokemuksista ja elämästä suurien tunnevaihteluiden kanssa. Tiedän myös, että monet nuoret kamppailevat mielenterveyden kanssa ja tuntevat itsensä ulkopuoliseksi. Toivon, että Mania toimii voimabiisinä kaikille jotka sitä tarvitsevat.

Vuosi sitten Sexmane julkaisi kolmannen albuminsa, Sextape II, jonka jälkeen artistia nähtiin viime vuonna kiertävän ympäri Suomea ilmiöksi nousseella Sexshow-livekiertueellaan. Pian artisti on mahdollista nähdä niin UMK-tapahtumassa sekä omalla jäähallikeikallaan 18. toukokuuta.

UMK24-show ja -tapahtuma järjestetään lauantaina 10. helmikuuta Nokia Arenalla Tampereella.

Alta voit katsoa Sexmanen kappaleelle tehdyn musiikkivideon.