Seinäjoki Hiphop Festival tuo La Coka Nostran lisäksi Chris Webbyn Suomeen

Seinäjoki Hiphop Festival järjestetään Rytmikorjaamon alueella.
Miikka Varila

Kahdeksatta kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelmakattaus on selvillä.

Pohjanmaan ainoa hiphop-festivaali Seinäjoki Hiphop Festival järjestetään jo kahdeksatta kertaa 6.- 7. syyskuuta. Tapahtuman ohjelma on nyt valmis, ja La Coka Nostran ohella rapakon takaa Seinäjoelle saapuu yhdysvaltalainen Chris Webby.

Vanhemman koulukunnan tehonyrkki La Coka Nostra saapuu tapahtumaan koko tämänhetkisellä kokoonpanollaan, johon kuuluvat Danny Boy, Ill Bill, Slaine sekä DJ EclipseChris Webby taas on tuoreempi ilmiö, joka on työskennellyt esimerkiksi Method Manin, Talib Kwelin sekä edesmenneiden Mac Millerin ja Prodigyn kanssa. Hänen syksyllä 2014 ilmestyneellä Chemically Imbalanced -debyyttialbumillaan kuultiin muun muassa huipputuottaja Scott Storchin tuotantoa.

Kotimaisista nimistä uusia kiinnityksiä ovat Mäkki, IBE, Eevil Stöö, Likanen Etelä, ETTA ja Adikia. Tapahtumassa tullaan näkemään myös Mellakka Festivalin tapaan Jujun ja Trilluminatin yhteiskeikka sekä yleisölle avoin open mic, jonka houstaavat Solonen ja Xmies. Virallisille jatkoille ovat varmistuneet Altis ja Rankkalinna.

Tapahtuman aiempiin julkistuksiin kuului jo mainitun La Coka Nostran lisäksi useita kotimaisia artisteja. Niihin lukeutuivat Gettomasa, OG Ulla-Maija, Nikke Ankara, Lukas Leon, Sairas T, Kube, Cledos, Heikki Kuula, Adi L Hasla, TIPPA, Mouhous sekä Freerap.

– Olemme todella tyytyväisiä tämän vuoden ulkomaisiin kiinnityksiin. Saimme juuri ne bändit mitä halusimme. Meillä on ohjelmaa nuoremmalle väelle, mutta myös klassikoiden ystäville. Olemme monipuolinen mutta asenteikas hiphop-festivaali, joka pysyy tuoreena mutta ei koske muminaräppiin, promoottori Tom Kangas kertoo tiedotteessa.

Tapahtumajärjestäjän odotukset kävijämäärien suhteen ovat samaa luokkaa kuin viime vuonna. Tavoitteena on saada Seinäjoen Rytmikorjaamon alueelle 5000 kävijää kahden päivän aikana.

– Hiphop-musiikki tekee tietenkin koko ajan ennätysmäistä nousua, joten kasvua on odotettavissa, mutta sen sijaan että tavoittelisimme loputonta kasvua, haluamme säilyttää SHHF:n charmin ainutlaatuisena, aitona rap-musiikin erikoistapahtumana, joka sopii Rytmikorjaamon alueen kapasiteettiin. Tämän enempää lippuja emme siis aio myydä vaikka kysyntää olisikin.

Ennakkoliput Seinäjoki Hiphop Festivaleille myy Tiketti. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.