KSML: Jyväskylässä on tekeillä rap-applikaatio

Hankkeen luovana johtajana toimii Ossi Valpio a.k.a. Soul Valpio.
Matti Partanen

Hankkeen takana on useampikin paikallisen hiphop-kentän konkari.

Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi uudesta RäppiÄppi-mobiilisovelluksesta, jonka takana on jyväskyläläinen kulttuurivaikuttaja Ossi Valpio eli Soul Valpio työryhmänsä kanssa. Sovelluksen perusajatuksena on kannustaa kokeilemaan rimmaamista ja herättää kipinä rap-musiikin tekemiseen.

Kehitystiimiin kuuluvat paikallisen hiphop-skenen isoista nimistä luovana johtajana toimivan Valpion ohella pelisuunnittelijana kunnostautuva Are sekä äänisuunnittelusta vastaava Joniveli. Teknisestä toteutuksesta huolehtii Antti Salonen ja grafiikoista Jyri Kiuru.

Sovelluksen ideana on keksiä riimipareja annetuille sanoille. Vapaan rimmaamisen ohella tiedossa on erilaisia haasteita ja aikarajoituksia sekä paljon muuta pelillistä sisältöä. Lisäksi eri kaupunkien legendaariset räppimestat tulevat olemaan edustettuina.

Useita rap-työpajoja vetäneen Valpion mukaan RäppiÄppiä kehitetään myös työkaluksi äidinkielen ja musiikin opetukseen sekä maahanmuuttajille suomen kielen oppimiseen. Hanke on saanut Keski-Suomen kulttuurirahastolta 20 000 euroa apurahaa, ja sovelluksen betaversion on määrä valmistua syyskuussa.