Satasen laina ei riitä ysärihittiä samplanneelle Inalle

Eveliina Forsberg

Ina tulee tarvitsemaan viiniä mikäli asiat etenevät jatkossakin samaan malliin kuin tällä hetkellä.

325 Median ja Sony Musicin yhteissainaus Ina on julkaissut yli puolen vuoden hiljaiselon jälkeen uutta musiikkia. R’n’b-laulajan tuoreella kappaleella samplataan Nylon Beat -kaksikon vuoden 1997 Satasen laina -hittiä.

Ina kertoo Nylon Beatin olleen hänen lapsuutensa isoin fanituksen kohde. Tuolloin tuleva artisti hankki kaikki Nylon Beatin levyt, tapetoi huoneensa seinät yhtyeen julisteilla ja lauloi heidän kappaleitaan koulun juhlissa.

– Siis vaikka olin ihan pieni tyttö sillon niin ne sanat oli niin leikkisiä ja se fiilis oli vaan uskomaton. Ja sit ku kasvo vanhemmaks ja jatko kuuntelua ja ymmärsi sanat jo vähän eri lailla niin sittenhän ne kolahti vielä enemmän ku pysty oikeesti ymmärtää ne tupakat, viinit ja itkut myös. Yleisesti siinä vaan vetosi sellanen anteekspyytelemätön mimmienergia ja mimmien soundit. Love it, Ina avaa.

Sanomaltaan Inan Lainaa eroaa selkeästi alkuperäisestä versiosta, sillä Inan kappaleessa satasen lainalla ei tehdä mitään. Kappaleen idea sai alkunsa studiolla.

– Se oikeestaan vaan lähti siitä kun studion seinät missä käytiin äänittämässä koko viime vuosi on kuorrutettu Nylon Beatin levyillä. Sanoin sitten vaan ääneen kerran että ”vitsi miten siistiä ois saada käyttää Naikkari-samplea kun en ikinä päässy kolmanneks jäseneks”. Mun tuottaja tiesi että oon oikeesti ollu kova fani, joten hän vaan tokas että ”tehään niin kova versio ettei ne voi sanoo ei”. Siitä se ajatus sitten lähti ja saatiin onneks vihreää valoa, Ina kertaa.

Nylon Beatin Jonna Geageaa kuultiin hiljattain fiittaajana Bentalityn singlellä ja Eriniä vastaavasti äskettäin Sonnin Taacassakin vierailleen Etan debyyttialbumilla. Kaksikko vaikuttaa avoimelta yhteistyöehdotuksille, mutta olisiko Ina itse kiinnostunut työskentelemään duon kanssa vai kuumottaisiko takaraivossa liikaa vanha viisaus ”älä tapaa idoliasi”?

– Phah. Sanoisin heti kyllä jos olis mahdollisuus ja voisin lopettaa kaiken tyytyväisenä. Hah. Ei mutta mä oon nyt vasta ”viittinyt” pyytää featteja, en tiiä mikä nöyryys sitä onkaan ollu sisällä ettei viitti ”häiritä” ketään ja pyytää, tai että ”olenko nyt tarpeeksi jotain että toi toinen haluis tulla”. Mutta nyt näyttää siltä että kaikki ketä on ollut haaveissa onnistuu, niin ehkä se ois seuraava. Tarviin kyllä sitä viiniä sitten siinäkin tapauksessa.

Lainaa tulee olemaan mukana Inan tänä vuonna julkaistavalla debyyttialbumilla, jolla kuullaan nuoren naisen kasvutarinaan liittyviä kokemuksia. Ilmeisesti tarinoita riittää, sillä materiaalia levylle on enemmän kuin tarpeeksi.

– Se on oikeestaan biisien valintaa vaille valmis. Kun mähän haluaisin yli 20 biisin albumin, mutta se ei kai oo enää mikään juttu niin karsiminen on sairaan vaikeeta! Se verran voi paljastaa että se on taideteos ja se tulee vielä tänä vuonna, kohta kohta…

Tulokkaan aiempia singlejulkaisuja on striimattu Spotifyssa yli kaksi miljoonaa kertaa. Inan uran nousujohteista suuntaa kuvaa sekin, että laulaja nähdään elokuussa Blockfesteillä tapahtumaorganisaation sekä DJ Vickyn kuratoimassa uudessa Fresh ’21 -esiintymisslotissa.

– Tästäkin tein kunnon spektaakkelin omaan Instagramiin. Se on ollu mun ja mun kavereiden vähän niinkun pieni vitsi aina että ”eka keikka on pakko olla Blockfest”, koska se on oikeestaan ainut festari missä on tullu käytyä joka vuos. Mutta enhän mä ois ikinä ajatellu että tää pieni haave naamioituneena vitsiksi oikeesti toteutuis, joten olin vaan ihan sanattoman onnellinen ja kiitollinen. Ihana nähä että se mitä tekee oikeesti löytää ihmisiä. Ihan pimee juttu mutta niin hienoa. Ei tuu ainakaan ikinä unohtamaan ekaa keikkapaikkaansa!

Kuuntele Lainaa alta. Tuotannosta vastaa NIKOREALLYMADEIT.