Särren ensimmäinen levy oli kova, toinen taas on sen vastakohta

Julian Schröpel

Särre kuvailee juuri julkaistua toista sooloalbumiaan pehmeäksi.

Suomalaisen hiphop-kentän monitoimimies Särre on julkaissut uuden albumin, jossa rap on törmäyskurssilla useiden eri genrejen kanssa. Kohti unelmii -niminen kahdentoista raidan kokonaisuus on parinkymmenen vuoden uran tehneen ja Loost Koos -yhtyeessäkin vaikuttaneen ”Eiran Jordanin” toinen sooloalbumi.

Siinä missä viiden vuoden takainen Ei riitä -albumi oli täynnä bängereitä, toimii tuore projekti kaikessa pehmeydessään vastakohtana sille. Helsinkiläisartisti elää nykyään perhe-elämää, joten aihepiirit teksteille ja syy musiikin tyylille löytyi tällä kierroksella eri paikasta kuin edellisellä projektilla.

Levyn lähes jokaisella raidalla on vähintään yksi vierailija, sillä Särre halusi sekoittaa genrejä eri tyyleihin sopivien vierailijoiden kanssa. Mukana ovat Ike, VilleGalle, Gracias, EME, Jada Kingdom, VG+, Marko Haavisto, Dxxxa D, Mariska, Nisa, Kani, Juno ja Kari Tapiiri.

Platan saat otettua haltuun alta. Pitkäsoiton levyjulkkareina toimii Tavastia-klubilla järjestettävä 20 vuotta kohti unelmii -juhlakeikka, jolla on tiedossa tunnelmia Särren koko uran varrelta.