Ruisrockiin buukatun rap-artistin viikonlopun keikka loppui ennen kuin se edes alkoi – DaBaby löi faniaan

Pohjois-Carolinassa kasvaneen DaBabyn hittejä ovat muun muassa Suge ja Goin Baby.
Sheldon Kearse

Tulevaan Suomen-keikkaan tapauksella tuskin tulee olemaan vaikutusta.

Ruisrockiin buukattu yhdysvaltalainen rap-artisti DaBaby joutui ongelmiin viikonloppuna keikkaillessaan Floridassa Up Close N Personal -kiertueensa merkeissä. DaBabyn oli määrä esiintyä lauantaina Tampassa sijaitsevassa yökerho Whiskey Northissa, mutta erikoinen välikohtaus päätti keikan ennen kuin se edes alkoi.

Kulkiessaan kohti lavaa DaBaby löi avokämmenellä yhtä ympärillään olleista naisista. Tapahtuneen seurauksena yleisö alkoi buuaamaan artistille, joka lähti keikkaryhmänsä kanssa pois paikalta esittämättä ainuttakaan kappaletta.

Myöhemmin DaBaby kertoi Instagramissa ottaneensa osumaa liian lähelle tuodusta puhelimesta ja sokaistuneensa sen kameravalosta. Samalla hän tiedusteli tilanteessa mieheksi luulemansa naisen nimeä voidakseen olla asianajajansa välityksellä häneen yhteydessä.

TMZ sai tapahtumista videomateriaalia. Paikan päällä kuvatut videot ja DaBabyn jakamat Instagram-tarinat näet täältä.

DaBabyn lyömäksi naiseksi osoittautui Tyronesha Laws, joka oli jo hankkinut itselleen oikeusapua. DaBaby pyysi naiselta anteeksi ja ilmoitti kantavansa vastuun tapahtuneesta toimittuaan joka tapauksessa väärin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa aikooko Laws nostaa syytteen, mutta ainakaan mitään isompia vammoja hänelle ei ilmeisesti tilanteessa tullut. Lawsin mukaan hänen vieressään ollut nainen löi DaBabya, mutta artisti erehtyi henkilöstä ja läimäytti häntä.

Todennäköisesti tapahtumilla ei ole vaikutusta DaBabyn Suomen-keikan toteutumiseen. Tapauksessa on kuitenkin riskinsä: esimerkiksi äskettäin koko Euroopan-kiertueensa peruneen Kevin Gatesin Tavastian-keikka peruuntui aikoinaan artistin saatua tuomion shortsejaan kesken esiintymisen kiskoneen faninsa potkaisemisesta.

DaBabya on lähiaikoina epäilty myös pahoinpitelystä ja ryöstöstä Miamissa. Pahoinpitelystä DaBabya ei enää epäillä, mutta ryöstö on yhä tutkinnassa.