PME:ltä lähteneen Lytän ja Tohtori Geton yhteistyö etenee – levy tulossa

Jaakko Jylhä

Ensimmäinen kappale julkaistaan lähiaikoina.

Jyväskyläläisessä Korstoraatiossa aiemmin yhdessä vaikuttaneet Lyttä ja Tohtori Getto ovat olleet syksystä asti yhdessä studiossa, kuten Klangi uutisoi tammikuussa. Kaksikolla on tekeillä yhteinen projekti, jonka ensimmäinen singlelohkaisu on tulossa kohtapuolin pihalle.

Toistaiseksi kaksikko ei ole halunnut puhua liikaa projektin yksityiskohdista. PME Records saattaisi monien mielestä kuulostaa loogiselta julkaisijalta, mutta ainakaan sitä kautta levy ei ole tippumassa.

Viimeksi Demo-kappaleellaan joulukuussa julkaistulla Volume-mixtapella kuultu Lyttä ei kuulu enää PME Recordsin artistirosteriin. Vuonna 2017 PME:lle sainattu jyväskyläläinen ehti julkaista labelin nimissä Lauri Haavin kanssa tekemänsä singlen Ei siin sekä ensimmäisen EP:nsä nimeltä Pieniä voittoi.

Ennen PME-diiliään Lyttä oli jo julkaissut Mr. Harald -albuminsa omakustanteena sekä Van Hegenin ja Pajafellan fiiteillä varustetun Hoidetaan-singlen Överdogilla. Korstoraatiokin levytti aikoinaan samalle lafkalle – ehkä Överdog huolehtii myös Lytän ja Tohtori Geton yhteisen platan julkaisusta?