Rekami kuittailee tulevalla albumillaan Suomen Def Jamille

Kristian Pienimäki

Def Jam ei ole Rekamin mielestä enää samanlaisessa asemassa kuin ennen.

Jyväskyläläislähtöinen Rekami julkaisee uuden albuminsa Tekee mun päivän perjantaina 10. joulukuuta. Levyllä on kaiken kaikkiaan kolmetoista raitaa ja artistille ominaiseen tapaan useita fiittejä.

Vierailijoiden joukkoon kuuluvat muun muassa Eino Antiwäkki, Hazard ja Kriso, joiden kanssa Rekami on yhdistänyt voimansa biisillä nimeltä Bergems. Kappaleen alussa Pihlderbergin perustaja toteaa koko Bergin olevan paikalla ja kuittaa heti perään ”Ei olla Def Jam Finland, enemmän silti Def Jam”.

LX-Beatsinäkin tunnetun tuottaja-MC:n mukaan laini on jatkumoa Sopii profiiliin -kappaleen sanoituksille. Sillä Rekami sanoo hoitavansa hommia Suomen Rick Rubinina viitaten tuottajamoguliin, joka perusti alkuperäisen Def Jamin yhdessä Russell Simmonsin kanssa.

– Ja tietysti oon katkera siitä etten oo Def Jamilla töissä ku sellainen on täällä, Rekami virnistää.

Kieli poskessa naljailusta huolimatta Rekami seisoo sanojensa takana. KPC Records ja Pihlderberg ovat hänen mukaansa aidosti lähempänä alkuperäisen Def Jamin henkeä kuin Def Jam nykyään tai Suomen Def Jam.

– Olis hienoa jos joskus olisi jossain roolissa siellä.

Def Jam Recordings Finlandin vetäjänä toimii Mikko ”Pyhimys” Kuoppala ja sen emoyhtiönä on Universal, jonka yhteistyökumppaneihin kuuluu myös Pihlderberg. Bergin tapaan vuonna 2020 toimintansa aloittaneen levymerkin artisteja ovat Biniyam, EvelinaSlani sekä MVAbeatsin ja JAYSTONin muodostama Nightshift-tuottajakaksikko.