Rare keissi – Korstoraatio kokoaa rivinsä uudelleen

”Ei comeback, vaan throwback.”

Jo useampi vuosi sitten kuopattu jyväskyläläinen rap-ryhmä Korstoraatio tekee paluun yleisön eteen. Lytän, MikeMon, Super Duven ja Tohtori Geton sekä myöhemmin mukaan liittyneen Joosu J:n muodostama kokoonpano nähdään Jyväskylän Club Escapessa perjantaina 31. tammikuuta.

Muun muassa Gettomasan ja Rekamin ohella kortepohjalaiseen KPC-kollektiiviin kuulunut Korstoraatio oli aktiivinen vuosina 2012-2017. Yhtye julkaisi nopeasti perustamisensa jälkeen mixtapen nimeltä Fourgnxtazsippinhennesyinopelastra, joka sai osakseen paljon hehkutusta ja vei ryhmän keikoille eri puolille Suomea.

Vuonna 2015 kovista livekeikoistaan tunnettu ryhmä teki diilin Överdogin kanssa ja esiintyi lukuisten klubikeikkojen lisäksi Tampereen Blockfesteillä. Seuraavana vuonna julkaistiin kokoonpanon ainoa albumi Tsekkaa mutsi!, ja maaliskuussa 2017 ”Kortepohjan Wu-Tang Clan” heitti viimeisen keikkansa jyväskyläläisessä BRA-yökerhossa.

Club Escapeen buukatun keikan takia paluusta levytyskantaan ei kuitenkaan kannata alkaa puhua, sillä uutta materiaalia ei ole tulossa. Tuleva keikka on Korstoraation ensimmäinen ja samalla myös viimeinen esiintyminen yhtyeen lopettamisen jälkeen.

– Rare keissi. Yks gigi. Ei comeback, vaan throwback, Joosu J sanoo.

Mutta miksi juuri nyt on oikea aika koota rivit ja palata yhdeksi illaksi lauteille?

– Homma on vielä suht tuoreena jengin mielessä ja jos meinaa tehdä vaan yhen keikan lopettamisen jälkeen niin turha sitä on kymmentä vuotta jäähytellä, Lyttä toteaa.

– Jyväskylän räppihommat elää tällä hetkellä vahvana ja päätettiin tuoda taas vanhaa jengii yhteen. Viedään hommaa juurille. Kaikilla on niin paljon omia juttuja ettei oo oikein kerenny morottelee muita Korstoja. Mikäs sen parempi paikka reunionille on kun Escapen lava, Lyttä jatkaa.

Ennakkoliput keikalle myy Lippupiste. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.