Rap-duo HALKO buuttaa – uutta materiaalia tulossa

HALKO eli Hanna ja Rauha Halko poseeraavat katsoen taaksepäin.
HALKO eli Hanna Halko ja Rauha Halko.
Laura Salonen

Siskosten muodostama HALKO saa uuden alun.

Open mic -illoissa itselleen alun perin nimeä tehnyt HALKO on tulossa takaisin. Kaksikko julkaisi muutama vuosi sitten ensimmäisen singlensä Vegas, jonka tuotannosta vastasi tamperelainen Millionaire Men -tuottajaduo. Sitä seurasi yhteistyö DJ Mista S:n ja Temper2:n muodostaman 1-800-KREBA -kaksikon kanssa.

HALKO jäi kuitenkin ainoastaan alaviitteeksi heidän silloisen lafkansa Rähinän saagassa, sillä yhteistyö muutoksen kourissa olleen levy-yhtiön kanssa päättyi nopeasti. Hanna ja Rauha Halko pitävät kuitenkin aikaansa Rähinällä erittäin hyvänä ja kasvattavana kokemuksena.

– Opittiin paljon ja se auttoi meitä löytämään meidän oman suunnan musamaailmassa. Musiikilliset näkemykset eivät täysin kohdanneet, joten päätettiin kokeilla toista väylää musiikin tekemiseen.

Nyt HALKO jatkaa omakustannelinjalla, ja ensimmäisenä heiltä kuullaan raita nimeltään Buuttaa. Single julkaistaan suoratoistopalveluissa helmikuussa.

– Kappale on vastalause rahalla ja brändeillä mälläämiseen, mikä on aina tunnetusti kuulunut rap-musiikkiin. Ideana on ”tee sun juttuu hintalapusta riippumatta”.

Uuden kappaleen taustajoukoista löytyy Isku, jonka siskokset tapasivat Tavastialla syksyllä 2017. Tuolloin beatboxaajanakin tunnettu moniosaaja toimi toisen kahden naisen rap-duon AK:n DJ:nä ja tuottajana.

– Puhuttiin et tulevaisuudessa vois tehä yhteistyötä, vuotta myöhemmin istuttiin studiolle ja homma klikkas heti.

Tiedossa on siis enemmänkin uutta materiaalia, jonka duo lupaa olevan ”törkeen hyvää musaa, joka kuulostaa meiltä”. Lisäksi HALKO on mukana tällä viikolla ilmestyvässä Heini Strandin Hyvä verse – Suomiräpin naiset -kirjassa, josta uutisoimme marraskuussa.

– Meistä kirja on tärkeä suomiräpin kannalta. Tuntuu upeelta että saadaan olla mukana. Onhan se hiton siistiä olla yhden sinkun jälkeen näinkin merkittävän kirjan kannessa.