Rakkaudesta musaan ja elämään – Etta liikuttaa ja tanssittaa kakkosalbumillaan

Anni Hartikainen

Monimuotoinen artisti hyppäsi albumillaan myös itselleen uudenlaisten soundien maailmaan.

Suomen tämän hetken menestynein naisräppäri Etta julkaisi tänään toisen albuminsa TYKKÄÄT KUMMISKI. Artistilla on pitänyt uuden albumin tekemisen sekä keikkailun lisäksi kiirettä, sillä Etta ja Pihlaja julkaisivat keväällä yhteisen EP-levyn nimeltään Ei bändäreit , jonka nimikkobiisi nousi myös Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi.

Kesäkuussa vahvassa nousukiidossa oleva räppäri julkaisi kakkosalbuminsa ensimmäisen singlen, 2022 YleX Kesäkumibiisin Rakastellaan Isaac Senen kanssa ja heinäkuussa ilmestyi albumin kolmas single Perus, jolla on mukana suomiräpin pioneeri Gettomasa. Viimeisin single R.E.S.P.E.C.T. julkaistiin elokuun alussa.

Nyt kokonaan julkaistu monimuotoinen ja tunnerikas projekti on julki. Mukana ovat olleet tuotantopuolella KIRO, Alex Leon ja Salahpolo.

Julkaisupäivänä artistilla on innostunut ja tyytyväinen fiilis. Luotto omaan tekemiseen on suuri ja syystäkin: albumin keskenään erilaiset kappaleet sekä fiittaukset esittelevät räppärin lahjoja monimuotoisella tavalla.

– Jokaisella biisillä on se oma tarina ja esimerkiks bileissä laittaisin näistä soimaan kappaleen Oon sun. Sit biisi Lääketiede on semmonen mitä soittaisin pienemmässä porukassa hiprakassa, tää biisi on aina taattu tsunamivaroitus, räppäri naurahtaa iloisesti.

Etan edellinen albumi Tyttö julkaistiin viime vuonna. Vaikka uudella kokonaisuudella on selkeästi äänessä sama räväkkä persoona, huomaa kokonaisuudessa olevan vahvasti myös kehitystä sekä mukaan mahtuvan myös uudenlaisia tuulahduksia.

– Oon halunnu haastaa itteäni artistina hyppäämäl semmosii soundeihin mitä en oo aiemmin tehny ja saan ne mun mielestä silti näyttämään ihan iteltäni. Oon kehittyny kaiken kaikkiaan parempaan osaamiseen mut silti oon yhä ihan sama tyyppi, nyt vaan viel paremmal meiningillä!

Artisti on aina ammentanut sanoituksia omasta elämästään. Tämän lisäksi inspiraationa toimii onnistumisen tunteet.

– Aina kun teen musaa elän päivä kerrallaan ja kun meen studiolle niin tehään mitä tehään. Inspiroinu nyt ehkä omat onnistumiset ja menestys,  se inspiroi tekee viel kovempaa! Meil tuli tän albumin kaa ihan valinnanvaikeus biisien kaa, et mitä jättäis pois, hän toteaa.

Albumilla ovat mukana myös SHRTY, ANI, Gettomasa ja Isaac Sene.

– Jokaisen artistin kaa ollaan ennestään tuttuja joten fiittaukset tuli aika luonnostaan. Laitoin viestii ja sit sain verset takas! BPM meinas jäädä aluks levylt pois mut saatiin se sit onneks tähän mukaan myös.

Alun perin PME Recordsin riveissä ollut Etta on omannut uransa aikana kaksi henkilöä, jotka ainakin mainitsisi kiitos puheessa jos sellaisen joskus pitäisi.

– On monii äijii joita mun puheessa kiittäisin, mut sillon mun uran alussa VilleGalle niin sanotusti discoveras mut ja kuljetteli studiolle sun muuta. Nuistelen näit uran alkuvuosia lämmöllä. Tän lisäks Alex Leone, joka on tälläkin levyllä vastaavana tuottajana on mulle sellanen tärkee henkilö, vähän niinku veli jolle voin puhuu ihan mistä vaan musaan liittyvästä asiasta.

Tykkäät kummiski

Artistin kakkosalbumin nimi TYKKÄÄT KUMMISKI on kiusoitteleva vastaus myös häntä negatiivisesti kommentoivia henkilöitä kohtaan.

– Koen että täs hetkes mun uralla puhuttelen aika monia ihmisiä. Saan myös paljon paskaa niskaan, niin tää nimi tulee tavallaan siitä: jengi haukkuu, mut osaa kuitenkin sanat Ämmä-biisiin eli tykkää kummiski, hän naurahtaa lämpimästi.

Myös lavaesiintymisellään tänä festarikesänä hurmannut räppäri improvisoi suurimman osan liikkeistään lavalla ollessaan. Pientä apua tarjoaa tanssia Kiira Kornevits.

– Oon hyvä mun mielestä liikkuu ja oon nyt saanu itsevarmuuden leikittelyyn lavalla. Kiira on tanssija ja tietää mun kehonkielen, niin käytiin läpi sellasia pieniä liikkeitä yhdessä.

Uuden levyn tiimoilta pidetään jo pian pieni juhlistus, sillä ensi viikolla, 2.9. albumia pääsee juhlimaan Helsingissä sijaitsevassa Kafé Komassa.

Starttaa perjantaisi monia sävyjä sisältävän albumin tahtiin!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.