Rähinä Live jää väliin myös tänä vuonna

Julius Konttinen

Areksen albumin julkaisua ei päästä juhlimaan Rähinälle perinteisellä tavalla.

Yksi suomalaisen hiphopin pitkäikäisimmistä perinteistä eli Rähinä Recordsin oma ”label night” Rähinä Live pitää toisen välivuoden. Joulukuussa 2020 tapahtumaa ei järjestetty koronarajoitusten takia ja samasta syystä Rähinän perinteinen itsenäisyyspäivän vastaanotto on peruttu tältäkin vuodelta.

Toinen syy tapahtuman toiselle välivuodelle on se, että Rähinä Liven perinteinen järjestämispaikka eli Nosturi on purettu. Joka vuosi ennakkoon loppuunmyydylle Rähinä Livelle ei toistaiseksi ole tiedossa uutta kotia.

20 vuotta sitten alkaneen Rähinä Live -tradition ensimmäisenä järjestämispaikkana toimi Kulttuuriareena Gloria. Vuoden 2003 jälkeen tapahtuma siirtyi Nosturiin, jossa se pysytteli Rähinän 20-vuotisjuhlavuotta lukuunottamatta aina vuoteen 2019 asti.

Tilanne on harmillinen etenkin uuden sukupolven Rähinä-artisti Areksen kannalta, sillä vantaalaisella olisi reilusti uutta materiaalia esitettäväksi. Kesällä hän ja LEWIZKI julkaisivat yhteisen EP:n, kun taas viime viikolla artistilta ilmestyi kauan odotettu Skala-debyyttialbumi.