Pyrythekidillä on jo suunnitteilla KID 3 sekä EP Axel Kalan kanssa

Samuli Vienola

Puolitoista kuukautta ulkona olleelle KID 2:lle järjestetään levyjulkkarit kahdessa eri kaupungissa.

Jyväskyläläisen Pyrythekidin nopea nousu suomalaisen rap-kentän eliittiin tuskin on jäänyt keneltäkään genreä seuraavalta huomaamatta. Kiitos siitä kuuluu etenkin tuoreelle KID 2 -albumille, joka julkaistiin Monsp Recordsin alla elokuussa.

Vaikka Pyrythekid kokeekin olonsa todella vapautuneeksi saatuaan projektinsa maailmalle, ei ajatukset uudesta musiikista ole poistuneet hänen päästään mihinkään. Nyt suunnitelmissa on parikin eri proggista.

Ensimmäinen niistä on kuulunut suunnitelmiin oikeastaan alusta asti, sillä viimevuotista KID-pitkäsoittoa tehdessään Pyrythekid päätti tehdä kolmesta ensimmäisestä levystään trilogian. KID 2:n seuraaja Pyrythekidin soolokatalogissa tulee siis olemaan KID 3.

Trilogiasta tulee todennäköisesti huomaamaan todella selkeän kehityskaaren, sillä pelkästään KID ja KID 2 eroavat merkittävästi toisistaan esimerkiksi äänenkäytön ja tuotannon osalta. Mikäli Pyrythekid pitää kiinni tähänastisesta julkaisutahdistaan, niin KID 3:n pitäisi tulla ulos ensi vuoden aikana.

Uutta materiaalia on tällä hetkellä olemassa pari biisiä, mutta toistaiseksi artisti haluaa ottaa iisisti ja edetä rauhallisesti. Musiikinteossa Pyrythekidin tämänhetkinen fokus on muutenkin ensisijaisesti toisessa projektissa, joka on hänen ja Axel Kalan tuleva yhteis-EP.

Ennen kumpaakaan levyä luvassa on keikkailua tällä hetkellä ajankohtaisen albumin tiimoilta. Lokakuussa tiedossa on ainakin yksi showcase-henkinen keikka Tampereella sekä levynjulkaisutilaisuudet Jyväskylässä ja Helsingissä.

Showcase-festivaali Lost In Music on buukannut Pyrythekidin kotimaisen hiphopin kärkinimiä ja kuumimpia tulokkaita esittelevään iltaan Tampere-talolle. Blockfestin avustuksella järjestettävä ikärajaton tapahtuma toimii niin Lost In Musicin kuin musiikkialan ammattilaistapahtuman Musiikki & Median avajaistapahtumana torstaina 7. lokakuuta.

Levyjulkkarikeikoista ensimmäisen tapahtumapaikkana toimii Pyrythekidin kotikaupungin Club Escape perjantaina 8. lokakuuta. Helsinkiläisillä taas on mahdollisuus juhlistaa KID 2:n julkaisua kolme viikkoa myöhemmin Tavastialla.

Pyrythekidin KID 2 on kuunneltavissa kaikista suoratoistopalveluista. Muista myös tarkistaa artistin taannoinen vierailu Sonnin Taacca -podcastissa!