Pyhimys esitteli Emma Gaalassa tuoreen kappaleensa lisäksi Def Jamin uuden tulokkaan

Pyhimys ja Jarkko Ehnqvistin Def Jamille sainaama Slani.
Julius Konttinen

Suomalaiselle rap-kentälle saapuu uusi naisartisti.

Viime vuonna Emma Gaalan välistä jättänyt Pyhimys nähtiin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa gaalassa kuuden Emma-patsaan voittamisen jälkeen. Helsinkiläisartisti oli MIKKO-albumillaan ehdolla Vuoden rap/R&B-palkinnon voittajaksi.

Suomen Def Jamin vetäjä käytti suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa esitetyn gaalan tarjoaman näkyvyyden hyödyksi ottamalla mukaansa edustamalleen labelille sainatun artistilupauksen. Levy-yhtiön gaalassa julkistama tulokas on oululaislähtöinen rap-artisti Slani, jota haastateltiin Pyhimyksen ohella punaisella matolla.

Biniyamin, Evelinan sekä MVAbeatsin ja JAYSTON:in muodostaman Nightshiftin jatkoksi Def Jamille sainattu Slani sai gaalan yhteydessä oman Def Jam -kaulakorunsa. Korun on suunnitellut Heidi Vornan.

Ensimmäistä julkaisua Slanilta ei tarvitse odottaa kauaa, kuten Xamkin tekemästä haastattelusta ilmenee. Ilmeisesti ”pian” tarkoittaa todellakin pian, sillä Slanin Instagramin perusteella vaikuttaisi siltä että promokuvatkin on jo kuvattu artistin lanseerausta silmälläpitäen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön SLANI (@slani2good) jakama julkaisu

Vaikka Vuoden rap/R&B-palkinto menikin ibelle, nähtiin Pyhimys silti 35. kerran järjestetyn Emma Gaalan lavalla. Pyhimys esitti gaalan päätösnumerona kappaleen nimeltä Hyvät hautajaiset, jolla on mukana iskelmä- ja tangolaulajana tunnettu ikoninen suomalaisääni Eino Grön.

Melankolinen, syvälle suomalaisuuden syövereihin uppoutuva kappale on osa Pyhimyksen tulevaa albumia, jonka teema perustuu hänen omiin kokemuksiinsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Kappaletta ovat olleet tekemässä myös Jurek, Henna Sarriola sekä Olli Äkräs, joka tuotti ja äänitti sen yhdessä Risto Hemmin kanssa.