Propsit tatuoinnin muodossa: Djangomayn

Djanagomayn poseeraa parvekkeella.
Djangomaynilla on useita tatuointeja ympäri kehoaan.
Vimugraphy

Djangolla on useampikin A$AP Mob -kollektiiviin viittaava tatuointi.

Yhä useammalla on 2010-luvulla tatuointeja, ja monilla niihin liittyy jokin isompikin tarina. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että ihoon on ikuistettu omassa elämässä tärkeiden kappaleiden sanoituksia tai musiikillisia innoittajia.

Klangin ensimmäisessä juttusarjassa nähdään, millaisia leimoja suomalaiset ovat ottaneet kuuntelemiensa artistien inspiroimina. Hommassa on kuitenkin pieni koukku: tällä kertaa keskiössä ovat kotimaisen urbaanin musiikin tekijät, joilla on tatuointi jostakin toisesta saman genren artistista.

Tasoi Recordsille sainatun Djangomaynin tietävät ovat luultavasti panneet merkille hänen lukuisat tatuointinsa. Trap-artisti on ottanut niitä muun muassa kaulaansa, sormiinsa ja käsivarsiinsa.

– Musta jokaisen keho on temppeli, mitä pitää suojella ja mistä pitää pitää huolta. Mut kyllähän temppeleitäkin koristellaan ulkopuolelta, Django huomauttaa.

Muutama leimoista on omistettu muille urbaanin musiikin nimille. Erikoista niissä on kuitenkin se, että kunnianosoituksen saaneet artistit kuuluvat samaan kollektiiviin, A$AP Mobiin. Djangomaynille kollektiivin jäsenet ja heidän julkaisunsa ovat todella tärkeitä.

– Välillä ihan unohtaa, kuinka monta näit oikeesti on, Django naurahtaa vetäessään hupparia pois päältään esitelläkseen leimojaan. Ensimmäisenä silmään pistää käsivarren kuva, joka esittää A$AP Rockyn AT.LONG.LAST.A$AP –albumin kansitaidetta. Sen alla lukee ”ASAP”, joka on lyhenne sanoista Always Strive And Prosper.

Djangon ensimmäinen kosketus A$AP Rockyyn tapahtui sattumalta YouTuben suositeltua hänelle tämän tuotantoa hänen aiemmin katsomiensa videoiden perusteella.

– Mul ei ollu hajuukaan kuka tää tyyppi on, mut sen äänenkäyttö ja se estetiikka kiehto mua tosi paljon. Tää oli siis ennen yhtäkään virallista julkaisua, jäbällä ei ollut ees lockseja päässä. Tää oli vuonna 2011, Django kertaa.

Samana syksynä julkaistiin mixtape LIVE.LOVE.A$AP, joka on Djangon mielestä edelleen Rockyn onnistunein projekti.

– Siinä levyssä se äijän tyyli sekoitella boom bapia, Memphisiä, trappiä ja niin edelleen oli jotain sellaista, mikä muutti mun elämän lisäksi ihan koko räppiä pysyvästi, Django toteaa.

https://www.instagram.com/p/3MHcf2mbwR/

Koulukodissa uransa aloittanut Django pystyi myös samastumaan Rakimilta ristimänimensä saaneeseen artistiin henkilökohtaisella tasolla.

– Vähän myöhemmin aloin sit tutkii tätä äijää ja opiskella sen historiaa vähän enemmän, ja huomasin sil olevan ihan täysin samanlainen lapsuus kun mulla.

Havainto oli käänteentekevä hänen oman elämänsä kannalta.

– Kelasin, et jos tää äijä can make it, ni niin pystyn mäkin. Aloin ottamaan räpin enemmän tosissaan A$AP Rockyn ansiosta.

Djangolla on toinenkin Rockyyn viittaava tatuointi, sillä t-paidan hihaa nostaessa hänen olkapäästään paljastuu kolmeen riviin kirjoitettu teksti ”Houston Old Head”. A$AP Rockyn musiikkia pidempään kuunnelleet luultavasti tietävät mistä on kyse, sillä Houston Old Head on aiemmin mainitulla mixtapella julkaistu kappale. A$AP Mobin keulakuva on kuvaillut sitä kunnianosoitukseksi Houstonin kulttuurille sekä hänen esikuvilleen siellä, vaikka hän itse onkin kotoisin New Yorkin Harlemista.

– Sen biisin kertosäe ja ylipäätään se koko biisi puhuttelee mua tosi paljon. Kun mä kuuntelen sitä biisii, ni mä nään itteni jossain Ogelin pikkukiskan vieres polttamas blunttii ja kuuntelemas elämänviisauksia sellaselt vanhalt old head -äijältä. Ja siitähän siinä biisissäkin puhutaan paljon, elämänviisauksista. Toi kappale on mulle sen verran tärkee et päätin sit tatuoida sen itteeni.

Viimeisin A$AP Mob -kollektiiviin liittyvistä tatuoinneista on tribuutti edesmenneelle A$AP Yamsille. Kollektiivin perustajajäseniin kuulunut Yams kuoli tammikuussa 2015 purple drankin, nykyslangissa leanina tunnetun juoman tahattomaan yliannostukseen. Djangon tatuoinnissa nähdäänkin tyypillinen juoman nauttimiseen tarkoitettu styroksinen kuppi sekä teksti ”R.I.P A$AP YAM$”.

– Mä mietin tosi pitkään, et onks tää jotenkin loukkaava tapa kunnioittaa A$AP Yamsin muistoa. Mut sit mä rupesin miettii, et kyllähän jengi kantaa ristiä ympäriinsä Jeesuksen muistolle, vaikka se kuolikin sellaiseen naulattuna. Aattelin, et toi kuppi on vähän niinku A$AP Yamsin risti, Django päättää.