Princess Nokia palaa Suomeen – lämppärinä nähdään australialainen Tkay Maidza

Keikkapaikkana toimii Tavastia-klubi.

Hiljattain uuden Balenciaga-singlen julkaissut yhdysvaltalainen Princess Nokia palaa uuden materiaalinsa kanssa Suomeen. Vahvana feministinä tunnettu yhdysvaltalaisräppäri keikkailee Helsingin Tavastia-klubilla torstaina 12. maaliskuuta.

Vuoden 2014 Metallic Butterfly -debyyttialbumillaan pinnalle noussut puertoricolaistaustainen Princess Nokia teki lopullisen läpimurtonsa muutaman vuoden takaisella 1992 Deluxe -pitkäsoitollaan. Sen isoimmaksi hitiksi nousi Tomboy, jolla artisti kyseenalaisti sukupuolinormeja. Levy nousi muun muassa Billboard Heatseekers -listalle ja se brittimedia NME nosti sen julkaisuvuotensa parhaimpien albumien joukkoon. Muuntautumiskykyään New Yorkista ponnistanut Princess Nokia on tuonut esiin muun muassa viimevuotisella A Girl Cried Red -emo-mixtapellaan.

Valkokankaatkin vastikään ensi-iltansa saaneen Angelfish-draaman päätähtenä haltuunsa ottaneen Princess Nokian uusi, toistaiseksi vielä nimeämätön albumi julkaistaan alkuvuodesta 2020. Siltä on julkaistu Balenciagan lisäksi kappale Sugar Honey Iced Tea (S.H.I.T.), jota on hehkuttanut niin Rolling Stone, Vogue, MTV ja Nylonkin.

Tavastialla nähdään samana iltana myös australialainen Tkay Maidza, joka nousi kansainväliseen valokeilaan vuoden 2015 M.O.B. -hitillään. Ensimmäisen albuminsa TKAY:n Zimbabwessa syntynyt monilahjakkuus julkaisi vuonna 2017. Tuorein julkaisu on elokuussa ilmestynyt single Awake, jossa on mukana JPEGMAFIA. MTV Europe Music Awardseissa ja BET Awardseissakin tunnustusta saanut artisti on työskennellyt urallaan myös esimerkiksi Duckwrth’n, Killer Miken ja Martin Solveig’n kanssa.

Ennakkolippujen ja Meet&Greet -lippujen myynti alkaa Tiketissä perjantaina 22. marraskuuta klo 13.00. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.