PME Recordsin Volume-mixtape on nyt ulkona – kolmelle kappaleelle julkaistiin myös videot

Koski Syväri

Mixtapella on mukana noin kaksi kolmasosaa lafkan artistirosterista.

Odotus on ohi, sillä vuoden levy-yhtiönä Industry Awards -gaalassa palkitun PME Recordsin ensimmäinen mixtape on nyt ulkona. Volume-nimiseltä kokonaisuudelta löytyy kaiken kaikkiaan kymmenen ennenjulkaisematonta raitaa.

Mixtapella ovat äänessä Bizi, Cavallini & Shrty, ETTA, Gettomasa, Gracias, JVG, Justsesomali, Lauri Haav, Lyttä, Paperi T, TIPPA ja WYK. Kappaleiden tuotannosta vastaavat projektin vastaavan tuottajan MD$:n lisäksi Fractious Frank, Lameboy, Aleksi Asiala, Onni TuominenAaro630, Miro Vaakanainen ja JV.

Mixtape-nimityksestä huolimatta kappaleita ei ole miksattu yhteen eikä levyllä kuulla esimerkiksi lainabiittejä. Se ei toisaalta ole mikään ihme, sillä Spotifyn kaltaisiin suoratoistopalveluihin ”epävirallisilla” streetstyle-kappaleilla ei ole mitään asiaa. Tässä tapauksessa kokoelman kutsuminen mixtapeksi viittaakin todennäköisesti lähinnä siihen, millaisella lähestymistavalla se on kasattu.

Kolmesta levyn raidoista on tehty videot. Kappaleet ovat Gettomasan, Paperi T:n ja Lauri Haavin Jeesei, WYK:n ja Justsesomalin IVK sekä levyn päätösraita eli JVG:n Pintakaasulla.

Jeesei on kuvattu kokonaisuudessaan Helsingin Bulevardilla sijaitsevassa Aleksanterin teatterissa, missä Keko Salatakin kuvasi muutaman vuoden takaisen debyyttialbuminsa nimikkoraidalle visuaalit. Videon on ohjannut Teemu Heljo.

IVK:n videosta vastaavat Aleksi Kipahti ja Karim Awad. Kappale on kaiken kaikkiaan kolmas WYK:n julkaisu ja jo toinen tänä vuonna maaliskuussa ulos tulleen Hahmoterapian jälkeen.

Projektin ainakin toistaiseksi viimeisestä videosta vastaa Mitro Boahene. Sillä nähdään otteita JVG:n festarikesästä 2019, josta kaksikko kertoi myös Tarbash Luodin videohaastattelussa Klangin tämänvuotisen Blockfest-festariraportin viimeisessä osassa.

Ota Volume kuunteluun alta. Levystä ei ole toistaiseksi tiedossa fyysistä painosta.