Planeetat linjassa – Sakke Aalto pääsi lopultakin tekemään yhteistyötä Palefacen kanssa

Sakke Aalto aloitti Planet SAHH -tuottajalevyjensä sarjan viime kesänä.
Ville Laamanen

Himaan-single on lohkaistu helsinkiläistuottajan tulevalta EP:ltä.

Useilta kotimaisilta hiphop-tuottajilta on tulossa oma tuottajalevy, kuten uutisoimme viime kuussa. Nyt Sakke Aalto on julkaissut uuden singlen Planet SAHH -tuottajalevysarjan seuraavalta osalta.

Tuoreelle Himaan-singlellä tuottaja on saanut mukaan Palefacen, Tiia Karoliinan sekä Puppa J:n. Aallon mukaan kappaleen pohja oli aluksi menossa hänen Keko Salata -projektiinsa.

– Biitti on alun perin tehty jo 2014 aikoihin ja silloin myös pyysin Puppa J:n tekemään kertsin siihen. Se jäi sitten siihen kuntoon moneksi vuodeksi ja oisko ollut vasta 2017 kun kysyin mukaan Palea, jonka kautta Tiia Karoliinakin tuli. Pitkä prosessi siis, mutta tiesin että tää tulee vielä ulos!

Paleface Sakke Aallon studiolla helmikuussa 2017.

Tätäkin projektia pidempi prosessi oli konkarituottajan yhteistyö Palefacen kanssa. Aalto oli lähettänyt suomalaisen hiphopin moniottelijalle omia biittejään jo silloin kun tämä julkaisi musiikkia ensisijaisesti englanniksi, mutta ilman tulosta. Tällä kertaa planeetat olivat kuitenkin linjassa ja kaksikon ensimmäisestä yhteisestä projektista tuli todellisuutta.

Ota Himaan kuunteluun alta. Videosta vastaa Juha Liede.