Pihlderbergin ensimmäinen julkaisu menee Hazardin ja Hugon nimiin – kaksikolla on tekeillä yhteinen EP

Hazard julkistettiin ensimmäisten nimien joukossa Pihlderbergin avauskokoonpanoon.
Jaro Koho

Singlestä on julkaistu myös video.

Kaikki tietää! Iso H:n ja Elastisen ainakin, mutta miten on Hazardin ja Hugon laita?

Nyt ainakin useiden räppipäiden katseet kohdistuvat kaksikon suuntaan, sillä heidän bängerinsä Kaikki tietää avaa pelin Rekamin äskettäin perustamalla Pihlderberg-lafkalla. Nimen lisäksi kappaleella on muutakin yhteistä Fintelligensin kanssa, sillä duolle ja koko Rähinälle keskeinen Herttoniemi kuuluu on osa sen reseptiä.

Singlellä Hazard esittelee teknistä osaamistaan muistuttaessaan kuka olikaan Herttoniemen Herttua – vaikka nykyään vuoden 2018 Rap SM -voittaja asuukin Alppilassa. Hänen kämppiksenään on yhteistyökumppani Hugo, jonka historiaan kuuluu yhtä lailla aiempia julkaisuja Monsp Recordsin alla.

– Tämä kappale syntyi Iso-Roban studiolla sellasten mun old school -mähinäviikkojen aikana, kun fiilisteltiin raakaa saundia ja lyriikan laatua. Tässä rummut ja riimit repäisee hyvin ja meno on nopeatempoinen, Hazard avaa.

Kaksikolta onkin tulossa kokonainen EP. Hazardin ja Hugon mukaan se on tulos duon yhteisestä ajasta samalla studiolla sekä saman katon alla.

– On tunnettu toisemme pitkään, mutta viimeisen reilun vuoden aikana vietetyt tunnit samassa studiossa ja muutto kämppiksiksi sysäsi tämän projektin käyntiin. Tehdään lähtökohtaisesti vähän erilaista räppiä, mutta ollaan aina tykätty toistemme jutuista. Sen myötä olemme oppineet toisiltamme julkaisun tekoprosessin aikana huimasti ja osattu siksi tehdä yhteisiä biisejä toistemme vahvuuksia tukien.

Molemmat työstävät soololevyjään samassa asunnossa, joten yhteiset kappaleet ovat luonnollinen sivutuote. Tuleva materiaali yhdistelee saumattomasti kummankin omaa musiikillista maailmaa.

Vaikka Kaikki tietää onkin lohkaistu duon tulevalta yhteisprojektilta, ei sillä kuulla Hugoa. Mutta miksi?

– Tämä on EP:n ainoa biisi, jolla mä en räppää, mutta tää oli pakko sisällyttää silti meidän projektiin! Kova pelinavaus kaikin puolin, Hugo toteaa.

Ota tuore musiikkivideo haltuun alta. Ohjauksesta vastaa Jaro Koho.