Peräti kuutta Suomen Spotifyn Top 50 -listan sijaa pitävä Ibe: ”Mä oon vaan yrittänyt pitää elämässä hauskaa ja siitä on syntynyt hauskaa musaa”

Julius Konttinen

Artisti kertoo keikkatauon tuoneen paljon vapautta ja inspiraatiota. 

Vastikään listojen kärkeen singlellä BLONDINA kivunnut Ibe jatkoi perjantaina kovaa tahtiaan julkaistuaan W-tuplasinglen, jolta löytyy kappaleet VENAA (mul on ongelma) ja VYYHTI (ettiny aitoo rakkaut). Jälkimmäinen kappale tarjoaa Jersey-tyylistä tuotantoa, josta vastaa kyseisen alagenren tuottajalegendaksi luonnehdittu DJ Tray.

Kuluvan vuoden aikana Ibeä on kuultu etenkin vierailevana artistina ja hän on ollut mukana peräti yhdellätoista kappaleella, omat julkaisut mukaan lukien. Luvuissa julkaisut ovat tuottaneet tulosta ja tällä hetkellä Iben nimi löytyykin kuudelta kappaleelta Suomen Spotifyn Top 50 -listalla. Yhteisbiisit ovat tarjonneet paljon yllätyksiä ja täysin uusia kollaboraatioita; artistia on kuultu yhdessä aina Cledoksen, kuin myös rap-tulokas Ploun kanssa.

Parhaillaan keikkataukoa viettävä artisti kertoo, että musiikkia on tullut tauon myötä enemmän, koska siihen on vain yksinkertaisesti ollut enemmän aikaa.

Onko musiikin tekeminen ollut enemmän hauskanpitoa kuin ennen? 

– Ehkä, mä oon vaan yrittänyt pitää elämässä hauskaa ja siitä on syntynyt hauskaa musiikkia.

Miltä keikkatauko on tuntunut ja onko se antanut jotain?

– Keikkatauko on tuntunut hyvältä. Se on antanut paljon vapautta ja inspiraatioo.

Miten sait DJ Trayn biitin?

– DJ Trayn biitti saatiin Heikki Vahtin kautta, joka lähetti mulle paketillisen Jersey-biittejä ja toi biitti oli yks niistä.

Mitä on luvassa odottaa Ruisrockin keikalta?

– No, keikka.

Artistin kesän ainoksi live-esiintymiseksi julistettua keikkaa odotellessa voit kuunnella tuoreet julkaisut alla olevasta linkistä.