”A collection of good songs” – Isac Elliotin albumilla vierailee liuta suosittuja artisteja

Julian Riikonen

Albumillaan artisti on toteuttanut aiempaa enemmän omaa visiotaan myös soundillisesti.

Jo 11-vuotiaana levytyssopimuksen allekirjoittanut Isac Elliot on tehnyt kuluneen muutaman vuoden aikana genrellisesti musiikillaan suuren harppauksen r&b:stä vaikutteita saavaan suuntaan. Artistin ensimmäisiin uudella soundillaan tehtyihin hitteihin kuuluu biisi 20min, joka on kerännyt reilusti yli 10 000 000 kuuntelukertaa.

Nyt artistin 13 kappaleen kokonaisuus, viime perjantaina julkaistun Kävi Mitä Kävi albumin tekemiseen kului yhteensä kaksi vuotta. Kokonaisuudella kuullaan erilaisia fiiliksiä joita artisti on kokenut ajanjakson aikana. Kappaleet eivät kuitenkaan kulje kronologisessa aikajärjestyksessä, sillä Isac koki haluavansa tehdä albumin jossa on selkeä rakenne tunnelmallisesti.

– Kahes vuodes ehtii tapahtuu ja kokee vaikka mitä. Täs on mukana sellasii aika flex biisei, tiiäks oon menny studiolle hyväl boogiel, ajatellu et today I am feeling myself  ja oon halunnu välittää sitä, niit ei kannata ottaa liian vakavasti. Mukana on  myös diipimpii juttui, sydänsuruja sun muuta joita koki noiden vuosien aikana. Biisit on koitettu laittaa järkkään että se ois vähän tarinallinen, en oo kuitenkaan kirjottanu täs yhtä stooria vaan haluun et kaikki biisit on yksittäisiä. Tää on collection of good songs.

Pieni punainen lanka kokonaisuudelta kuitenkin löytyy laulajan pohtiessa kokonaisuutta.

– Eka täs on sellanen bilemeininki, sit tapaan ihmisen, menee sweetimpään suuntaan, sit tulee sydänsurui jonka jälkeen ollaan taas baanal. Koitin kuunnella et minkälainen järjestys toimis et tää ei tosiaan mee mun elämästä aikajärjestyksessä.

Albumilla kuullaan useita suomirapin skenessä tunnettuja nimiä kuten Sexmane, Costi, william, ibe, Cledos sekä poppia tekevä Sanni ja ruotsalainen räppäri 1.Cuz.

– JVG oli yks semmonen, ne on kuitenki sen verran legend-statuksen omaavii et aina oon aatellu et niiden kaa ois leija tehä. Muuten vaa oon pyytäny artistei ketä oon kuunnellu ite tai kenen soundii fiilaan.

Suurin osa mukana olleista artisteista olivat artistille ennestään tuttuja. Yksi albumilla vierailevista räppäreistä keräsi kuitenkin studion ulkopuolelle paljon porukkaa äänitysten aikana.

– Olin yheltä yöl sängys, menos nukkumaan ku sain viestin 1.Cuzilt et mennää studiolle. Sit hain autol tuottajat eli Los Rollosin, Aaron ja Iiron ja hain niille samal energiajuomat. Ku oltii siel studiol nii yhtäkkiii siin ulkopuolella oli koko Suomen räppiskene ulkopuolel ja ne alko soittaa sit omii biisei sille aina ku tultii kopist ulos. Tää on ehkä ainoo fiitti mikä mua jännitti, koska on se aina erilaista tehä ulkomaalaisen artistin kaa plus ei tunnettu sillon viel lainkaan, hän muistelee.

Visuaalisesti muun muassa Drakesta vaikutteita saava artisti on uudesta kokonaisuudesta tyytyväinen, sillä suomenkielinen projekti on ollut ajatuksissa jo pidemmän aikaa ja oman tyylin löytäminen soundillisesti on tuntunut hyvältä.

– Koko mun uran ennen tätä oon menny vähän jonkun muun vision mukaan. Tottakai lapsena ei välttämättä oo edes mitään visioo ni sitä on menny sit niiden muiden mukana. sit ku oon täs kasvanu tajusin et teen musaa jota en ite kuuntele. Sit tuli korona ja oli lukos suomes, ei päässy tekee mitää ulkomaan promoo tai muut ja tehtii Artun ja Iiron kaa 20min, sit jatkettii sil ideal. Oon aina halunnu tehä suomeks albumin ja tuntu et nyt oli oikee hetki. Oon nauttinu täst niin paljon nyt koska tuntuu et on selkee oma juttu. Mul on oma soundi ja se kuulostaa nyt multa iteltäni.

Eniten kokonaisuuden kappaleista Isac fiilistelee itse tällä hetkellä etenkin kahta biisiä.

Mulle helppoo, siin biisis on vähän semmoi EDM-henkinen meno. Oltii mökil ja kuunneltiin paljon Fred Againii. Aateltii, et otetaa siit vähä vaikutteit omaa biiisiin. Sit toinen mist tykkään paljon on Skaala. Se on tosi miellyttävä kuunnella, se svingaa tosi hyvin ja on tekstillisesti tosi kaunis, hän toteaa.

Artistin kiertue starttasi heti julkaisupäivänä Helsingin Kattilahallissa Vitunleija-tapahtumassa, josta matka jatkuu muualle Suomeen. Kuuntele koko albumi alta.