”Oli hauskaa ladata kaikki patoutumat tähän” – Luokan ’19 priimus on F

Juho Länsiharju

F julkaisee uutta materiaalia heti alkuvuodesta.

Klangi järjesti viime viikolla äänestyksen, jossa oli mahdollisuus äänestää Basson ja HOODWATCH-kaksikon kuratoimien Luokka ’19 -videoiden ”priimusta”. Äänestysvaihtoehtoina olivat kaikki äänessä olleet artistit eli F, Musta Hanhi, Olli Antonio, Lukas Leon, MELO, Hussa, Ege Zulu ja Lauri Haav.

Noin puolet kaikista annetuista äänistä sai F, joka oli mukana ensimmäisellä videolla räppäämässä GoodJobLarryn tekemälle biitille. Toiseksi äänestyksessä nousi samalla videolla nähty lahtelainen Olli Antonio ja kolmanneksi toisella osalla Kuiva H:n biitillä kuultu jyväskyläläinen Lauri Haav.

Tämänvuotisen Luokan ainoa nainen on tehnyt nopeaa nousua kotimaisen urbaanin musiikin kentällä. D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kollektiivissakin vaikuttava F on muutamassa vuodessa osoittanut olevansa yksi tämän hetken kiinnostavimmista uusista nimistä, joka haluaa myös ottaa kantaa.

Klangi haastatteli lyhyesti artistia Luokka-konseptin tiimoilta. Lisäksi saimme samalla hiukan infoa F:n tulevaisuudensuunnitelmista musiikin saralla.

Sait heittämällä eniten ääniä Klangin toteuttamassa Luokka ’19 -äänestyksessä. Millaisia ajatuksia se herättää?

No onhan se hienoa. Oli hauskaa ladata kaikki patoutumat tähän, olla avoimen kantaaottava. Tässä vuosikerrassa ei sitä kovin paljoa muilta osin nähty, niin ehkä erotuin edukseni. Toivon että tämä indikoi muidenkin normeista poikkeavien rap-äänien tarpeellisuutta tässä konseptissa.

Minkälainen kokemus koko projekti oli itsellesi ja mitä mieltä olet yleisesti konseptista?

Pidän! Tulokkaita kyllä nostetaan esiin mediassa esimerkiksi Basson ja YleX:n toimesta kivasti, mutta kun pistetään jengi kirjoittamaan ja vetämään livenä, saadaan ihan erilaista käsitystä siitä kuka kukakin on. Mulle tämä oli myös freesiä, koska en omaa taustaa jossa tän tyyppisiä juttuja olisi tullut tehtyä vaikka nuorempana kavereiden kanssa. Lisää moninaisuutta tähän(kin) konseptiin toivoin myös paikan päällä kuvauksissa, joissa olin ainoana naisena koko kuvausryhmä mukaan lukien.

Oletko itse noteerannut uusia kykyjä nimenomaan tämän konseptin kautta? Oliko esimerkiksi joku muista tämän vuoden luokkalaisista sellainen jota et ollut aiemmin kuullut, mutta joka teki vaikutuksen osaamisellaan?

Sen verran tulee tota maailmaa seurailtua, että luokkalaiset olivat kaikki jollain tasolla mulle tekijöinä entuudestaan tuttuja. Fiilistelin monen ratkaisuja noissa pätkissä, esimerkiksi Hussan vaihtaminen englantiin kesken sen oman osuuden oli hyvällä tavalla röyhkeää.

Onko esiin noussut yhteistyömahdollisuuksia muiden näillä videoilla mukana olleiden artistien kanssa?

Lukaksen kanssa ollaan jo yhdessä biisin verran tehtykin, mutta muuta ei ole viritteillä. Toisaalta miksei! Mitä erilaisempi tekijä on itseen nähden, sen mielenkiintoisempi lopputulos. Tätä olen halunnut toteuttaa myös niissä fiiteissä mitä olen päätynyt itse tekemään suuntaan ja toiseen.

Mitä F:ltä on lupa odottaa ensi vuodelle?

Keväällä uusi albumi, joka tulee olemaan eheä kokonaisuus kuten debyyttikin. Heti alkuvuodesta julkaistaan ensimmäinen sinkku ja siitä keikoille kevääksi ja kesäksi. Hyvä draivi tehdä juttuja tällä hetkellä.

Loppuun vapaa sana.

Ihanaa loppuvuotta! Muistakaa levätä.