Nyt Yle Areenassa: The Rootsin jäsenten tuottama sarja pureutuu kuuteen hiphop-klassikkoon

Muutaman vuoden takaisen sarjan tuottajiin kuuluu muun muassa Black Though.
Anna Kooris / AMC

Dokumenttisarja nähdään myös Yle Teemalla.

Viime vuosina hiphop-kulttuurille on omistettu lukuisia dokumenttisarjoja, mikä tuskin haittaa ainakaan Klangin lukijoita niin kauan kuin taso pysyy korkeana. Yksi laadukkaammista on Ylen AMC:ltä ostama Hip Hop: The Songs That Shook America, joka on saanut suomenkielisen nimen Hip hopin klassikot.

The Roots -jäsenten Questloven ja Black Thoughtin tuottamassa kuusiosaisessa sarjassa tarkastellaan rapakon takaista hiphop-skeneä uraaurtaneiden rap-kappaleiden kautta. Jaksoissa selvitetään käsiteltävän kappaleen taustan, tekemisen ja merkityksen lisäksi muun muassa ihonvärin, sukupuolen, uskonnon, maantieteen ja yhteiskunnan tilan vaikutusta hiphopissa.

1980-luvulta mukana ovat Run-D.M.C.:n Rock Box, Marley Marlin ja MC Shanin The Bridge sekä Queen Latifahin Ladies First. Ysäriltä mukaan on otettu Outkastin Elevators, kun taas 2000-lukua edustaa Kanye Westin Jesus Walks ja 2010-lukua Kendrick Lamarin Alright.

Hip hopin klassikot on nähtävissä kokonaisuudessaan Yle Areenassa ja Yle Teeman puolella sitä esitetään perjantaista 5. maaliskuuta alkaen. Lisäksi Teema esittää jokaisen jakson jälkeen YleX:n keikkauusintoja, joiden keskiössä ovat Yeboyah, Gettomasa, Mouhous, Pyhimys, Mikael Gabriel ja JVG.

Pituutta jaksoilla on 45 minuuttia. Sarjan trailerin näet alta.