Nyt Netflixissä: Hip-Hop Evolutionin toisella kaudella nähdään 1990-luvun alun rap-ikonit

Piirustus The Notorious B.I.G.:istä ja hänen dj:stään.
Palkittu Hip Hop Evolution -sarja palasi toisen tuotantokauden muodossa Netflixiin.

Banger Filmsin tuottama dokumenttisarja on saanut jatkoa.

Palkittu Hip-Hop Evolution -sarja on tehnyt paluun toisen tuotantokauden muodossa. Netflixiin on nyt saapunut katsottavaksi neljä uutta jaksoa, jotka keskittyvät ensisijaisesti 1990-luvun alkupuolen rap-ikoneihin.

Ensimmäisessä jaksossa suunnataan likaiseen etelään ja nostetaan esiin ryhmiä kuten 2 Live Crew, Geto Boys ja UGK. Sen jälkeen painopiste siirtyy länsirannikolle Too $hortinDigital Undergroundin ja 2Pacin kaltaisiin nimiin.

Kolmannessa osassa huomion keskipisteenä ovat KRS-Onen ja A Tribe Called Questin henkiset tiedostavat hiphop-aktit.  Uuden kauden päätteeksi palataan takaisin New Yorkiin, jonka tärkeimpiä rap-nimiä olivat tuohon aikaan muun muassa Nas, The Notorious B.I.G. ja Wu-Tang Clan.

Sarjan vuonna 2016 julkaistu ensimmäinen tuotantokausi käsitteli hiphop-kulttuurin kehitystä 1970-luvulta 1990-luvulle. Kanadalaisen rap-artistin ja radiojuontajan Shadin juontama dokumenttisarja sai osakseen hehkutusta ja korjasi nimiinsä Peabody-palkinnon sekä kansainvälisen Emmyn.

Toisen kauden trailerin sekä kuvaukset uusista jaksoista pääset katsomaan täältä. Mikäli Hip-Hop Evolution ei ole aiemmin osunut tutkaasi, niin tsekkaa ihmeessä dokkarisarjan esittelevä traileri alta.