Nyt Netflixissä: Hehkutetun dokumenttisarjan uusissa jaksoissa pureudutaan muun muassa mixtape-kulttuuriin

Netflix

Hip-Hop Evolution on palannut uusien jaksojen kanssa.

Peabody- ja Emmy-palkittu hiphop-aiheinen dokumenttisarja Hip-Hop Evolution on edennyt jo neljännelle tuotantokaudelleen. Uudella kaudella on edellisten kausien tapaan neljä jaksoa, ja aiemman mallin mukaisesti kameran edessä nähdään lukuisia alan vaikuttajia.

Neljännen kauden kahdessa ensimmäisessä jaksossa kohteena on jälleen likainen etelä. Esiin nostetaan aiheita No Limit Recordsista bouncen kautta twerkkaamiseen Memphis-räppiä ja crunkia unohtamatta.

Kolmannen jakson keskiössä ovat huipputuottajat, jotka ovat muokanneet ja vieneet hiphop-tuotantoa eteenpäin tai keksineet sen kokonaan uudestaan. Mikroskoopin alla ovat esimerkiksi The Neptunes, Timbaland, Kanye West ja J Dilla.

Viimeisessä osassa pureudutaan muun muassa mixtapeihin, jotka loukkaavat usein tekijänoikeuksia mutta jotka voivat yhtä lailla mahdollistaa uusien nimien läpimurron. Yhtenä esimerkkinä toimii takavuosina ennennäkemättömän haipin ja todellisen G-Unit -manian mixtapeillaan nostattanut 50 Cent. Päätösosassa nähdään myös kuinka T.I. saa trapin nousuun ja Lil Wayne on liekeissä.

Kanadalainen rap-artisti ja radiojuontaja Shad jatkaa sarjan juontajana. Tsekkaa tuoreimman tuotantokauden traileri alta ja kokonaiset jaksot Netflixistä.