Nyt Netflixissä: Biggien tarina crack-diileristä New Yorkin kuninkaaksi uudenlaisella otteella

Netflix

”If you don’t know, now you know.”

Hiphopin isoimmista legendoista 2Pacista ja The Notorious B.I.G.:sta on kummastakin tehty elämäkertaelokuvien ohella useita dokumentteja. Erikoisesti silti vasta tässä vaiheessa jälkimmäisestä on julkaistu ensimmäinen virallinen dokkari nimeltä Biggie: I Got a Story to Tell.

Neljän vuoden ajan työstetty ja alkujaan nimellä One More Chance julkistettu projekti saapuu 24 vuotta yhtä vanhana ammutun artistin kuoleman jälkeen. Dokumenttia kuvaillaan hiphop-ikonin syntytarinaksi, joka toimii kunnianosoituksena Helsinkiin hiljattain oman nimikkobaarinsa saaneen brooklyniläisen elämälle.

Dokumenttiin on saatu paljon ennennäkemätöntä kuvamateriaalia muun muassa Biggien läheisimpiin ystäviin kuuluneen Damian “D Roc” Butlerin arkistoista. Lisäksi mukana on syväluotaavia haastatteluja, joissa nähdään rap-legendan lähipiiriin kuuluneita henkilöitä kuten Lil’ Cease ja Faith Evans.

Netflixin omaa tuotantoa oleva katsaus on toteutettu perikunnan siunauksella ja sen tuottajiin kuuluvat Diddy sekä edesmenneen legendan äiti Voletta Wallace. Muita tuottajia ovat Mark Pitts, Stanley Buchthal sekä dokkarin päähenkilön managerina toiminut ja hänen perikuntansa asioita hoitava Wayne Barrow.

– Tästä tulee ensimmäinen dokumentti joka keskittyy poikani elämäntapahtumiin hänen kuolemansa sijaan. Se juhlistaa sitä kuka hän oli ja mistä hän tuli. Näin hän olisi halunnut tulla muistetuksi, Voletta Wallace kommentoi ennen julkaisua.

Hieman yli puolentoista tunnin mittaisen dokumentin on ohjannut Emmett Malloy. Trailerin näet alta.