Nuppu Oinas versioi Iben suosittua kappaletta – tuttu kertosäe uusilla säkeistöillä

Anni Hartikainen

Kappale kuullaan livenä Laulu rakkaudelle -ohjelmassa.

Nuppu Oinas julkaisi perjantaina uuden singlen Ei roudareit, jolla hän versioi Iben samannimistä kappaletta. Alun perin kappale löytyy 2020 julkaistulta albumilta perkele. Ystävyydestä kertova versiointi tuo kappaleelle uudet säkeistöt säilyttäen kuitenkin tutut kertosäkeen sanat.

– Oli huikeeta päästä tekemään omaa versiointia ei roudareit -biisistä! Alkuperäinen kappale on itselle todella tärkeä, joten oli suuri kunnia päästä kirjoittamaan siitä versio niin sanotusti omien silmien kautta. Itselle oli myös todella iso juttu päästä työstämään versiota näiden huipputuottajien kanssa, kertoo Nuppu.

Alkuperäinen Iben julkaisema kappale toimii ensimmäisenä raitana merkittävälle albumille, joka toikin artistille Emma-pystin vuoden rap/R&B -kategoriassa. Jo alun perinkin taitavasti tuotettu kappale päätyi jälleen osaaviin käsiin, kun tuotannosta vastaavat Roos+Berg ja Alpo Nummelin. Roos+Berg -duon muodostavat Chisu ja Jori Sjöroos ovat aiemmin tuottaneet muun muassa Joalinin musiikkia.

YleX Läpimurto 2023 -listaukseenkin nostettu Nuppu yhdistelee musiikissaan modernia R&B:ta, poppia ja räppiä. Artistin herkkä ilmaisu ja elämänmakuiset tarinat tuovat ajankohtaista näkemystä siihen, miltä kotimainen uuden aallon hiphop-vaikutteinen musiikki voi kuulostaa. Tuore julkaisu kuullaan live-esityksenä huippusuositussa Laulu rakkaudelle -ohjelmassa.

Alta pääset kuuntelemaan tuoreen versioinnin.