Nostalgiatrippi aikaan ennen YouTubea – tätä oli Rähinä 2000-luvun alussa

Kapasiteettiyksikkö eli Andu, Uniikki ja Tasis vuosituhannen alkupuolella.
Jani Tolin / Alfons Helsinki

Rähinä Recordsin kaikki videot ovat nyt virallisina latauksina YouTubessa.

Rähinä Recordsin tarina julkaistiin viime syksynä kirjana nimeltä 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää, josta julkaisimme arvostelun lokakuussa. Mikko Aaltosen kirjoittamasta teoksesta tehtiin myös e-kirja, joka sisältää huomattavan määrän lisämateriaalia, muun muassa kaikki Rähinän musiikkivideot.

Nyt e-kirjaa varten YouTubeen ladatut videot on asetettu julkisiksi. Mukana on todellista suomihiphop-historiaa HD-laatuisena esimerkiksi Avaimen ja Kapasiteettiyksikön ensimmäisten videoiden muodossa.

Kaikkia videoita ei oltu aiemmin ladattu YouTubeen virallisina latauksina. Toisin sanoen, tällä kuvanlaadulla osaa näistä ei ole ihan hetkeen ollut mahdollista nähdä – viimeeksi varmaankin 2000-luvun alkuvuosina MoonTV:llä tai MTV:llä.

Tsekkaa alta muutama viime vuosina harvakseltaan nähty video vuosituhannen alkupuolelta. Loput Rähinän musiikkivideoista on ladattu levy-yhtiön omalle YouTube-kanavalle. Mukana on muun muassa videoita Elastiselta, Uniikilta, Trilogialta, Brandonilta, Illiltä ja Joniveljeltä.

Kapasiteettiyksikkö – A-ay! feat. Diaz (2001)

Ohjaus: Eero Kärki

Avain – Yhdes iltaan feat. Sofia Chaichee (2001)

Ohjaus: Pasi Pauni

Kapasiteettiyksikkö – Tää on mun stadi feat. Hector (2002)

Ohjaus: Marko Jatkola