Nelli Matula päätti rikkoa kaavaa ja haastaa itseään Lukas Leonin fiittaajana

Asko Keinonen

Laulaja laajentaa tonttiaan räpin puolelle kaksikon ensimmäisellä yhteistyökappaleella.

Rähinä Recordsilla uransa aloittaneet mutta levyttämillään kappaleilla rap-ilmaisusta erossa pysytelleet artistit pystyy laskemaan yhden käden sormilla. Nyt heitä on entistäkin vähemmän, sillä viime vuonna Rähinältä Universalille siirtynyt Nelli Matula koukkaa Lukas Leonille ominaiselle tontille tämän tuoreimmalla julkaisulla.

Duon ensimmäinen yhteinen kappale on nimeltään KATO, joka on pilke silmäkulmassa tehty kesäinen flexausbiisi. Matulan mukaan hänellä ja saman manageritoimiston edustukseen kuuluvalla Liiga Music -artistilla oli ollut yhteistyö pohdinnassa hyvän tovin ennen kappaleen tekemistä.

– Lukas oli jo aikaisemminkin tarjonnut mulle yhtä fiittiä, mutta se ei tullut silloin oikeaan aikaan aikataulujen puolesta, Matula kertoo.

Myöhemmin laulaja kuuli KATO-kappaleen demon ja päätti lähteä mukaan sille. Fiittaajaksi tulemiselle oli kuitenkin yksi ehto, jolla espoolaisartisti halusi rikkoa rap-kappaleiden naisvierailijoille tyypillisesti varattua ja tylsäksi käynyttä kaavaa.

– Sanoin Lukakselle että mä tuun jos saan kakkosversen ja räpätä sillä.

Ihan ensimmäistä kertaa Matula ei kuitenkaan kappaleella julkisesti räpin puolelle poikkea, sillä nainen esitti Nicki Minajin Super Bass -hitistä oman versionsa muutaman vuoden takaisessa Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Taltiointi siitä on katsottavissa YouTubessa.

Hiphop-skene ei ole muutenkaan tuntematon kenttä laulajalle, sillä hän kertoo tunteneensa sen omakseen harrastettuaan street-tanssia ja kasvettuaan jenkkiräppiä kuunnellen. Matulan suosikkiartisteja genrestä ovat esimerkiksi Big Sean, Tyga ja Kanye West – siis ennen kuin ’Ye ”flippasi”.

Entä kuullaanko laulajalta samanlaista ilmaisua tulevaisuudessa enemmänkin? Matula ei poissulje mahdollisuutta, mutta rap-levyä odotellessa ei kannata pidätellä hengitystä.

– Katotaan mitä jengi digaa ja miten tää uppoaa. Tää oli musta ihan hauskaa, halusin vähän haastaa itseäni ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle.

Sen sijaan Lukas Leonilta on sataprosenttisella varmuudella tiedossa lisää rap-kategoriaan laskettavaa materiaalia, sillä KATO on toinen single vantaalaisartistin kolmannelta albumilta. Raakaa sylkemistä ei tarvitse odottaa edes kauaa, sillä LUKAS LEON VS -videosarja saa uuden osan ihan kohtapuolin.

Samoin uudesta singlestä on tulossa video. Kuvauksissa Matulan laini ”nuoresta moguli Matulasta” oli selkeästi iskostunut työryhmän jäsenten mieliin, sillä ohjaajat puhuttelivat artistia aina häntä maskista hakiessaan mogulina.

– Love that for me, Matula nauraa.