Monspin ja HMC Publishingin järjestämä bootcamp tuotti heti tulosta – Monsp sainasi yhden osallistujista

Eden äänitti Monsp Recordsin ja HMC Publishingin bootcampilla kappaleen nimeltä Omal taval, joka on hänen omien sanojensa mukaan älytön bängeri.
Katariina Salmi

Eden tekee melodista r’n’b:tä trap-viboilla.

Monsp Records sekä HMC Publishing järjestivät lokakuussa kolmipäiväisen intensiivistudiosession hiphopista kiinnostuneille naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille henkilöille. DJ Vickyn podcastissa haastateltu Monspin Ida Karimaa kertoi bootcampin ylittäneen odotukset ja osoittaneen että sosiaalinen tilaus sen kaltaiselle kurssille on olemassa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty bootcamp kantoi nopeasti hedelmää myös levy-yhtiönäkökulmasta, sillä sille osallistunut Eden Valtanen on nyt kiinnitetty Monsp Recordsille sekä keikkamyyntiin Monsp Livelle. Monsp ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa jakamassaan postauksessa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Monsp Records (@monsprecords) jakama julkaisu

Musiikki on kuulunut tamperelaisen Edenin elämään aina tavalla tai toisella, mutta studiotyöskentelyä hän on harjoitellut viimeisen kolmen vuoden ajan. Kuten tuoreesta diilistäkin on mahdollista päätellä, oli leirille osallistuminen 22-vuotiaalle artistille todella tärkeä askel eteenpäin uralla.

– Ihan sick olla osa tota jengii ja oon kyl enemmän kun hyped et pääsee julkasee laadukasta musaa jengille. Sitä ollaa venattu nii kaua!, Eden kommentoi Klangille.

Monspin viimeisimmistä julkaisuista vastaavat labelin tuoreimpien kiinnityksien joukkoon lukeutuvat Pyrythekid ja Baby Blu ensimmäisillä Monsp-singleillään. Axel Kalan ja Gettomasan tuella tehty Pyrythekidin Epäkohtelias on singlelistan sijalla 19, kun taas Baby Blun Rusko julkaistiin vasta viime perjantaina.